Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit jelez, ha én nem érzem...

Mit jelez, ha én nem érzem magamon a láz tüneteit már, de a hőmérő lázat mutat?

Figyelt kérdés

Már 4 napja lázas vagyok, húgyúti fertőzésre szedek antibiotikumot, eddig 3 szemet szedtem be.

Ma reggel rutinból mértem a lázam, illetve nem rég szintén és mindig 38 felé ment, de nekem meg egész jó a közérzetem. Semmi lázra jellemző tünetem sincs.

Két hőmérőt is használtam, tehát kétlem hogy azzal lenne a baj. Anyám is melegnek érzi a homlokom stbstb.

2019. júl. 13. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy nem vagy rosszul. De ettől még ne vedd félválról a dolgot. Biztos, hogy a hugyúti fertőzés az ok? Nekem attól sosem volt hőemelkedésem sem
2019. júl. 17. 03:04
 2/4 anonim válasza:
100%

én másfél hétig voltam beteg még nem rég, olyannyira hogy az antibio se segített (félrelettem kezelve) 37.5-38.3 fokos lázzal majdnem összeestem olyan szarul voltam, legszívesebben kapkodtam volna be a lázcsillapitókat, amikor meg 39-40.5 volt az ég világon semmit nem éreztem

én úgy tudom hogy ha jó a közérzeted akkor nem szükséges lázat csillapítani, de szerintem ha 39.5 fölé megy akkor már muszáj valamit csinálni(akkor is ha jó a közérzeted)

2019. júl. 17. 06:55
 3/4 Fodor István Ferenc ***** válasza:
100%
Nem egyformán reagálunk a lázra. Én mondjuk nem tudom, hogy, mert 40 éve nem volt lázam, de a környezetemben van, aki észre sem vesz 1-2 fok emelkedést. Gyerekkoromban viszont 36 fok sem volt az "átlaghőmérsékletem". Ebből következik, hogy a 37 fok már láznak számított.
2019. júl. 17. 07:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem, valójában az sem biztos hogy húgyúti fertőzés, de ez majd kiderül.

Az antibiotikum sokat segített, de biztosat csak a kontroll labor után tudok.

Érdekesek ezek a háziorvosok :D

2019. júl. 18. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!