Találtam egy kullancsot a szobámban, és most félek?
Régóta rettegek a kullancsoktól (köszönöm, alsós tanítónénik), de tényleg kb fóbiásan.
Most a szobámban a falon találtam egy fekete bogarat,ami kicsi volt és nyolc vékony lába volt. Egyrészt honnan tudom, hogy ez pici pók vagy kullancs volt-e? (Van kutyánk, amin bekerülhetett,de akár rajtam is).Már szétnyomtam.
Másrészt, mi van ha megcsípett? Azt olvastam, hogy vannak a tünetek, amik csak 5 nap múlva jelentkeznek. Ha egyszer belemegy egy emberbe egy kullancs, az lehet, hogy megfertőzi aztán kimászik belőle?
Egyáltalán: mennyi ideig van a kullancs az emberben??
17/L
Ha a kullancs benned lett volna, nem pici póknak tűnne, hanem kövér kullancsnak. Megdagad a teste, miután megszívja magát.
Nagy eséllyel tényleg pókocskát láttál, ne aggódj.
A kutyát érdemes megfelelő szerrel kezelni ilyenkor, hogy elkerüljék az élősködők, de magadat is befújhatod rovarriasztóval, ha a szabadba (fás-bokros területek) mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!