Nagy gond! Tüszős mandulagyulladásom van, és olyan erős fokozatú, hogy elkezdett tályogosodni az egész torkom-mandulám. Nyelni nemtudok, de nagyon nagyon éhes vagyok! Iécci valami ötletet hogy mit egyek? Mert éhen halok! = (
krémleves
fehérjeturmix
tejbedara
húsleves
gyümölcsturmix
jégkrém
krumplipüré
borsópüré
céklás vagy borsós krumplipüré
kakaó
szójás ital
darált főtt hús meggyszósszal vagy sajtszósszal
tészta sajtszósszal
juhtúró/krémes tehéntúró
krémtúró
joghurt, joghurtital, tejföl, kefír
Remélem azért elmentél orvoshoz, és szedsz antibiotikumat? Csak mert ha betályogosodott (amit ugyan kétlek), akkor az fulladáshoz is vezethet, vagy azonnali műtét!!
Nekem is mindig begyullad a mandulám, de én már lehetőleg aznap, vagy másnap megyek is orvoshoz, aki 1000 mg-os antib-t szokott felírni. Persze ki kellene vetetnem, csak nincs rá 10 napom, hogy itthon henyéljek, plusz félek is!
Szia! úgy volt az egész,hogy pénteken éreztem h nagyon fáj a torkom,és mentünk egyből dokihoz,és az megállapitotta, h mandulagyulladás,és felirta az augmentint. Szettem rendesen,de semmit sem javultam,hanem szépen lassan mégrosszabb lett az állapotom,és mégjobban fájt.ezért ma reggel mentónk megint a dokihoz,és megmondta,hogy ilyet nemminden hónapban lát,és hogy nagyon csunya,és hogy tályogok vannak a a mandulámon. Felirta az egyik legerősebb antibiotikumot(amit általában ilyen egészgésügyi dolgozóknak szoktak felirni akik elkapnak minden félét),+ hozzá még egy gyógyszert:
Dalacin(napi 3 )
Cedax(napi 1) Várom válaszod!
Helló!
Hát lehet fel kéne tenned a dokinak a kérdést,hogy biztos jól diagnosztizált-e és nem-e mononucleosisod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!