Milyen magas láznál veszel be lázcsillapítót és milyet?
Figyelt kérdés
Úgy tudom 39 fok alatt jobb nem bevenni ha valaki amúgy egészséges mert így pusztulnak el a kórokozók.2019. márc. 24. 19:36
1/6 anonim válasza:
Rosszul viselem a lázat 37.9 felett veszek be algopirint ha van lázcsillapító itthon akkor rubophent.
2/6 anonim válasza:
38°-tól mindenképpen, de ha már ez alatt is rosszul érzem magam, akkor is. Rubofent vagy algopirint, ritkán kalmopirint.
3/6 anonim válasza:
Szia!
Kb. 15 éve megváltoztak a lázcsillapítás irányelvei. A lényeg az, hogy kb. mindegy, hogy csillapítod-e: a láz nem okoz semmi bajt, a lázgörcsöt sem a láz okozza, hanem az alapbetegség. Ugyanakkor a lázcsillapítás nem lassítja a gyógyulást, viszont javítja a közérzetet. A lényeg, hogy akkor vegyél be lázcsillapítót, ha rosszul érzed magad a láz miatt. Az persze fontos, hogy utána, ha már jobban vagy, ugyanúgy pihenj, mint ahogy lázasan pihennél. Ha elkezdesz mászkálni, dolgozni meg gyakorikérdésezni pihenés helyett, az már tényleg lassítja a gyógyulást.
Itt van leírva (ez gyerekekre vonatkozik, de felnőtteknél ugyanez van):
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor veszek be algopirint, mert nagyon rossz ez az égető érzés, minek szenvedjek ha nem gyógyulok hamarabb. Köszi.
2019. márc. 24. 20:29
5/6 anonim válasza:
Akkor veszek be lázcsillapítót, ha rosszul vagyok. Akár 37,8-nál is, vagy még 39-nél sem, a közérzetemtől függ.
6/6 anonim válasza:
Naprosint veszek be. Már 37.5től ha rosszul vagyok. Ha nem akkor 38.5ig nem vennék be. Bár ennél magasabb lázam még sosem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!