Miért mondják, hogy megfázás ellen együnk hagymát, mert az csíp és meggyógyít, mikor annál sokkal csípösebb dolgok is vannak, azokról pedig nem mondják ezt?
Figyelt kérdés
2019. jan. 30. 07:04
1/4 anonim válasza:
Nem az a lényeg, hogy mennyire csíp, hanem a hagymának az illóanyaga kedvező a légúti megbetegedésekre. Tehát nem is megfázás ellen ajánlják, hanem a kezelésre.
2/4 anonim válasza:
Soha senki nem mondja, hogy egyél hagymát, mert az csíp.
3/4 anonim válasza:
Régen nem ismerték például a chili paprikát, azért nem szerepel a népi megfigyelésben, hogy egyél chili paprikát. De csípős ízű ételek igenis segítenek meggyógyulni.
4/4 anonim válasza:
A megfázást csak olyan immunrendszerrel lehet elkerülni, aminek magasabb a védekezőképessége, mint ami az adott helyzetben szükséges. Ez viszont 95%-ban genetika. Ezért nem fogja érdemben befolyásolni a megfázás esélyét sem hagyma, sem 2 tonna C-vitamin naponta, sem réti levendula teliholdkor bal váll felett hátradobva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!