A nap melyik szakaszában szedhetek be D-vitamint, B12-vitamint, Vas, Cink vagy C-vitamint?
Sehol nem látok arra vonatkozólag leírást, hogy miként érdemes szedni a vitaminokat. Éhgyomorra, vagy étkezés után? Hogy a leghatékonyabb a felszívódásuk, illetve vannak e olyan vitaminok, amiket egybe is belehet venni és nem befolyásolják egymás hatékonyságát?
Köszönöm válaszokat!
L
Koszonom a valaszod!!!
Nekem nincs vizben oldodo vitaminom.
A B12 vitaminom (Vita B12) szopogato tabletta. Bevehetem reggeli utan? Indithatom ezzel a reggelem es azutan ebedidoben pedig a D vitamint? (Pharmekal extra vitamin D3 4000 IU) Vagy esetleg mehet a ketto egyutt is, akar reggelim utan?
Bocsanat, ha korulmenyes vagyok! 🙈 Csak biztosra szeretnek menni a hatekony felszivodasuk miatt, mert ez most nekem nagyon fontos, hogy jol mukodjon!
Koszonom szepen a valaszt!
Beveheted együtt a D-t és a B-t, az a lényeg, hogy a D evéshez kötött.
A vasat viszont étkezésektől a lehető legtávolabb vedd be, és C-vitaminnal együtt.
A cink és a vas között legyen legalább 4-5 óra különbség, és a cinkhez szintén vehetsz be C-vitamint.
Tehát én így szedném:
- ébredés után rögtön vas + C
- utána reggeli csak két-három óra múlva
- D és B ebédnél
- Cink + C vacsora környékén
Vagy fordítva, a cink + C reggel, és a vas + C vacsora után legalább két-három órával, szóval lefekvés előtt.
Hú, hát ezt most nagyon-nagyon szépen köszönöm!
Nagyon sokat segített!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!