Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek, hogy jobban...

Mit tegyek, hogy jobban legyek? Hete óta húzódó torokbántalmak.

Figyelt kérdés

3 hete kezdődött, kis torokfájás, orrfolyás, munkahelyen mindenki benne volt, persze én is megkaptam utolsóként. Pár szem Rhinathioltól elmúlt 2-3 nap alatt. Aztán mivel pihenni nem volt lehetőségem (kereskedelem, kiemelt időszak (halottainkból is fel kell kelni), így visszakaptam még háromszor ugyanazt/visszaestem. Nagy nehezen csütörtökre elmúlt (elhittem). Péntek estétől viszont egy sokkal durvább formája kínoz (persze, mikor 5 napig nincs orvos...) Nyelni nem bírok, hangom brutál mély lett, orromon nem kapok levegőt, bár hőemelkedésnél több még nem volt. Egybefüggő takonytenger vagyok az orrdugulás ellenére, de ami kijön, az sárga/zöld és sűrű, tehát bakteriális felülfertőződés lehet.

Kérdésem a következő: mit tegyek, hogy csütörtök délelőttig, az orvos rendeléséig kihúzzam anélkül, hogy még lejjebb zuhannék benne? Próbálom izzasztani magam, forró teát iszom, gőzölök, szedem még a Rhinathiolt (bár a 3 hét miatt a gyomrom már tropa tőle). Mit csináljak? Átok így a karácsony... Ügyeletre emiatt nem is mehetnék el, 40 fok lázzal is kinéztek anno.

Mindenkinek kellemes(ebb) ünnepeket kívánok!

20+F

2018. dec. 25. 08:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Teafaolajjal öblögesd, amikor csak eszedbe jut. Kis pohár vízben pár csepp teafaolajat elkeverni.
2018. dec. 25. 08:22
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet! Csak nincs itthon. Lehet azt kapni ilyenkor ünnepek alatt valahol?

A másik: van itthon egy bontatlan doboz Dalacin, ami elvileg ilyenekre jó. Kezdjem el szedni, vagy csak még jobban szétcsapom vele magam?

2018. dec. 25. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!