Melyek a legjobb, akár táplálékból, akár tablettákból bevitt probiotikumok?
Meg ahogy azt Móricka elképzeli... kiirtom a bélflórát, lenyelem a probiotikumot, lesz szép új bélflórám - persze...! Kicsit utána kéne olvasni a témának, ajánlom erre a Bélügyek c. opuszt.
Egy évekig lepusztult állapotban lévő bélflóra nem áll vissza csak úgy holnapra probiotikumoktól, de legalább minden további antibiotikumkúra egy-egy újabb csapás rá! A probiotikum amíg áthalad a vastagbélen, esetleg tehermentesíti azt egy időre, így történhet némi regeneráció addig, de a jelenkori probiotikumok nem tudnak megtelepedni egyelőre, azaz nem "kolonizálnak" a bélben az így bejuttatott baktériumtörzsek, ez a hervasztó igazság.
Ha azonban a bélflóra csak most lett "beteg", azaz ez egy viszonylag friss állapot, amit mondjuk szintén kiválthatott egy antibiotikumszedés, akkor egy jó 3-4 hetes probiotikumkúra, egyszerre lenyelt minimum 5 milliárd baktériummal helyrehozhatja a helyi baktériumkolóniát.
"Meg ahogy azt Móricka elképzeli..."
Mi a szar ez? Először lenézel, aztán kioktatsz? Azért kérdezek, hogy tanuljak. Téged így neveltek? Biztosan jól le voltál alázva gyerekkorodban. És meg is erőszakoltak... Ilyen felfogással OMG...
Kedves 7:43-as! Mielőtt törölnék az agresszív hozzászólásodat:
1) A mórickázás messze eltörpül amellett a passzív agresszió mellett, ahogy ignoráltad az #1. hozzászólást a kérdésed ismételgetésével...
2) Ha Te kioktatásnak vélsz segítő válaszokat, minek kérdezel? Bánom, hogy energiát pazaroltam Rád, pedig már az első kommentedből világos volt, hogy van itt valami defekt...
3) Legközelebb a kérdéshez tartozó fiókodból kommentelj, ne a sokadik párhuzamos felhasználóneveddel...
Én annó beleástam magam a témába és azt írták, hogy az a jó probiotikum, amiben nagy mennyiségű és minél több féle élflóra található és túl tud jutni az emésztőcsatornán.
Ez pl. elvileg ilyen és ebben van C és D vitamin is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!