Gombás fertőzés után hogy kell fertőtleníteni a cipőket/zoknikat?
Elmúlófélben van a lábamon a gombás fertőzés szerencsére, de nem szeretnék visszafertőződni.
Hogy, milyen szerrel tudom a cipőket fertőtleníteni?
A zokniknak elég, ha magas hőfokon kimosom, vagy "őket" is kell valamivel kezelnem?
Ha van kimondottan erre valami szer, tudja valaki a nevét?
Köszönöm!
A formalin jó ötlet fertőtlenítésre de teljesen felesleges.Amellett meg idegméreg!!!!
A zoknit elég ha bedobod a gépbe mint szoktad máskor is,a cípőt meg esetleg tedd ki a napra kicsit kiszáradni de az sem fontos.A lábgomba nem egy halálos betegség.
Ha formalin mellett döntesz akkor csomagold be a cípőd neylonzacsiba és köss rá csomót,majd másnap ha kiveszed akkor legalább 3 napig kell szellőztetni,és nem a lakásban mert megbolondulsz a szagtól.DE MONDOM TELJESEN FELESLEGES.Ne tedd.
Nekem a bőrgyógyászom a Sagrotan spray-t ajánlotta a cipők fertőtlenítésére, de igazából semmi tapasztalatom nincs vele. Valaki próbálta már cipőre körömgomba esetén? Vagy csak a formalin a tuti? Vagy dobjam ki a cipőimet?
Körömlakként meg Ciclopoli-t írt fel. Ezt napi egyszer kell, de én napi 2szer használom. (Nem kell hozzá reszelni elvileg) Legutóbb, ahogy új lakkot vettem a patikában, mondta nekem a gyógyszerész, hogy fontos, hogy minden ami érintkezik a lábammal(zokni, ágynemű, törölköző), azt 60an fokom mossam ki. Ha nem lehet akkor vegyek fertőtlenítő mosószert alacsonyabb hőfokhoz.
Szerintetek fekete zoknikat, illetve színes ágyneműt/törölközőt ki szabad mosni 60 fokon, vagy hány fokon mossam? Hogy biztosra menjek vegyek ilyen fertőtlenítőt is?
(Amúgy az én esetemben, már egy elég régi körömgombáról van szó a kislábujjabon. Évek óta harcolok ellene következetesen. A gyűrűsről meggyógyult már elég régóta, de a kicsi nem enged.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!