A tyúkhúsleves valóban antibiotikum?
Nem, nem az. Jót tesz a meleg folyadék, de annyit ér a tyúkhúsleves, mint a meleg tea.
Semmilyen kórokozó ölő hatása nincs.
Ráadásul vannak benne olyan összetevők, amik nem egészségesek.
Régen azért tartották a tyúkhúslevest gyógyszernek (de nem antibiotikumnak), mert a zöldségekben lévő vitaminok egyértelműen hasznosak (még ha nem is túl sok marad belőlük a hőkezelés után), ill. mert a _normálisan, és természetes alapanyagokból_ főzött levesben még rengeteg ásványi anyag is van pluszban. (Azaz valódi tyúkból főzték, nem leveskockából, és nem is "bolti csirkéből", aminek a fele víz; és nem csapták össze fél óra alatt, hanem több órán át főzték, az említett ásványi anyagok így tudnak kioldódni a csontokból.)
Szóval egy tyúkhúsleves-kockából készített forró lé tényleg csak annyiban hasznos, amit már írtak: a meleg folyadék miatt. Ugyanezt a hatást egy pohár teával is eléred...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!