Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan lehet késleltetni a...

Hogyan lehet késleltetni a menstruációt?

Figyelt kérdés

Barátommal megyek nyaralni (3napra) és akkor fog megjönni. Február óta szedek fogamzásgátlót (Novynette) és sok módszert hallottam a késleltetésre. Valaki szerint amikor elfogy az egy havi adag folytassam a következő levéllel és utána tartsak szünetet. Valaki szerint meg csak +3 nappal szedjem tovább a tabit.

Valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata?

20/L

2018. jún. 21. 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Én Rezia-t szedek, ez 28 szemes, az utolsó 4-ben nincs hatóanyag, tehát attól jön meg, ha olyan van, akkor azt az utolsó 4-et nem szedem be, hanem rögtön új levelet kezdek. Nem néztem most utána a te fogamzásgátlódnak, de néha-néha ki lehet hagyni egy havi menstruációt (viszont ne csinálj belőle rendszert!!) illetve a következő havid erősebb lesz, mert az előző kimaradt ugye. Egyébként ha ennyire bizonytalan vagy akkor menj el a nőgyógyászhoz, ő segíteni fog.
2018. jún. 21. 21:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Bármelyiket csinálhatod. Megteheted azt is, hogy csak annyival szeded tovább, ameddig el akarod tolni, utána meg megtartod a szünetet. Viszont akkor azt a levelet amiből beszedted azt a pár darabot, tedd el tartalékba és a szünet után megint teljes levelet szedj. Ne az legyen, hogy a következő levélből kiszedsz pl. 3 szemet, a következő ciklusban meg csak a maradék 18-at szeded be...

De meg lehet azt is tenni, hogy rögtön beszeded szünet nélkül a következő levelet és csak a kettő végén hagysz szünetet.

Viszont ilyen esetben nagyobb az esély a pecsételő/áttöréses vérzésre, így én az elsőt választanám.

2018. jún. 21. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!