Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi lehet a baj? (torokfájás)

Mi lehet a baj? (torokfájás)

Figyelt kérdés
Több mint másfél hónapja volt egy megfázásom. A torkom nagyon fájt, és köhögtem. Ez tartott majdnem 2 hétig. Azóta folyamatosan annyira fáj a torkom, hogy nem birok nyelni. Már használtam torokfertőtlenítőt (septofort) meg folyamatosan meleg teát iszok, mézzel. szerintetek?
2010. jún. 11. 13:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Látatlanban nehéz lesz segíteni...Szuggeráld magad, hogy múljon el, vagy pedig el kéne menni dokihoz.
2010. jún. 11. 14:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem szintetikus ganajok helyett kamilla- és mentatea, tartalmas, házias tyúkhúsleves, és estére vizes ruha többször körbecsavarva a nyakadon megmondja, mennyire súlyos.
2010. jún. 11. 15:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Helló!

Ha tényleg ennyi ideje fáj a torkod,az egyáltalán nem megnyugtató jel,főleg ha alig bírsz nyelni!A legelső ajánlatom hogy fordulj orvoshoz!!!A másik az hogy nézd meg tükörben a manduláidat,hogy mennyire vannak megdagadva,esetleg kis fehéressárgás pöttyök vagy fehéres váladák nincs-e rajta.Szinte biztos vagyok benne hogy a manduláid megnagyobbodtak.Kérdés mitől.Lehet vírusos és bakteriális,ezt az orvos eldönti ha ért hozzá.Viszont mivel ilyen sok ideig tart már ez a gyulladás,továbbterjedhet más helykre például tüdőre,minél előbb orvosolni kéne az állapotot.Viszont előfordulhat vírusos fertőzés esetén a hogy mononucleosis ami a mandulára hat ki először,aztán májra is átterjedhet.Arról nem is szólva hogy fertőző.

Ez a betegség veszélyes,főleg ha májra átterjedt akkor nagyon súlyossá válhat.Egyébként pedig sajnos tapasztalataim azt mutatják,hogy az orvosok nem ismerik fel sokszor ezt a betegséget,volt hogy ismerősöm kérdeztt rá hogy ez nem az-e,és a doki még akkor is csak nehezen küldte el vizsgálatra,pedig nem is ritka,nem egy haveromnak ismerősömnek volt már.Igazából nem veszélyes amíg májra át nem ment,simán lehet kezelni mint bármi mást.De én nem állítom hogy ez a bajod.Ez lehet sokféle eredetű.Ezért fordulj orvoshoz!

2010. jún. 13. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!