Mi lehet az oka annak, hogy nehezen tudok meggyógyulni egy egyszerű megfázásból?
Sok ember 4-5 nap alatt meggyógyul egy szimpla megfázásból, de nekem több hét kell ehhez. Sokat tüsszögök, folyik az orrom, fújom is, ahogy a zsepik mennyisége bírja, érzem, hogy teli van az orrom, szipogok is, de sokszor nem bírom rendesen kifújni az orrom. Sokszor alig kapok levegőt, a tüdőm is fáj ritkán, az orrspray sem sokat segít.
Előzmények, hátha fontosak lehetnek:
Kiskoromban nagyon rossz gyermekorvosom volt. Bármi bajom volt, mindig csak antibiotikumot írt fel és évekig csak ezt szedtem, bármi bajom volt. Állapotom mindig romlott, de soha nem küldött el kivizsgálásra. Kb 10 éves lehettem, amikor leváltották és az új doki azonnal elküldött CT-re és kivizsgálásra. Neki köszönhetően meg is műtöttek orrsövény ferdüléssel, pár év múlva az orrmandulámat vették ki. Azóta jelentősen javult az állapotom, ritkábban lettem beteg.
Az elmúlt hónapokban viszont megfáztam és azóta szívok ezzel. Nagyon nehezen tudok kigyógyulni belőle. Alig kapok levegőt, a tüdőmet "nehéznek" érzem, állandóan szipogok és nem tudom rendesen kifújni az orrom, gyorsan kimerülök. 2 éve is hasonló tünetekkel mentem magándokihoz, de a CT-n nem találtak semmit.
Mi lehet ennek az oka? Lehetséges, hogy ez a stressztől is lehet? Mit tudok ez ellen csinálni? Hogy gyógyuljak meg gyorsan?
Előre is köszönöm a segítséget!
21/F
Mármint kiutálja az orvos a betegeket, mert betegek?
Egyébként ebben a szezonban nagyon sokan panaszkodnak arról, hogy hetekig kiüti őket a betegség. És nem is feltétlenül ugyanolyan tünetekkel, de tényleg hetekig. Szokatlan.
Az antibiotikum kúrák után mindig megvolt a bélflóra helyreállítás 2-4 hét probiotikummal? Az immunrendszer sejtjeinek 80%-a a bélrendszerben lakik. D-vitamint szedsz?
Még egyszer: azt kérdeztem, hogy a gyermekkori antibiotikum kúrák után mindig megvolt-e az említett hosszúságú bélflóra helyreállító probiotikum-kúra is?
Mert ha nem, az odatehet az immunrendszernek, tekintve, hogy az immunsejtek 80%-a a bélben tanyázik.
Ha erre a betegségre is antibiotikumot kaptál, nem csoda, hogy nem segít, hiszen az ilyen téli megfázásokat leginkább vírusok okozzák. Antibiotikumot már csak akkor adnak rá, ha visszamész a dokihoz (tehát nem az első vizit alkalmával) és a doki úgy találja, hogy kialakult egy másodlagos, bakteriális fertőzés is. Amíg erről nincs meggyőződve az orvos, addig tartózkodnia kell az antibiotikum felírásától. Ha csak úgy antibiotikumot osztogat bármire, nem épp egy felelős szakember. A bakteriális felülfertőződést viszonylag egyszerűen meg lehet előzni úgy, hogy otthon maradsz és torokfertőtlenítő tablettákat szopogatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!