Lehetek már báranyhimlős?
Figyelt kérdés
Üdv. A testvérem pár napja fejfájásra és lázra panaszkodott,tegnap elmentek az orvoshoz és mint kiderült bárányhimlős(de csak tegnap jelentek meg rajta az első kiütések reggel),10éves. Én 19 vagyok és még nem kaptam el,de valószìnüleg ez a sors vár rám is,de a kérdés mikor? Utánaolvastam és azt írták hogy csak akkor fertőz mikor az első kiütések megjelennek és a lappangási ideje 1-2hét. Viszont 2 napra rá nekem már hőemelkedésem van,fáj a torkom és taknyos voltam de az már elmúlt,más tünetek egyáltalán nincsenek.esélyes hogy már 2napra rá elkaptam a himlőt vagy csak esetleg egy sima megfázásom van? Vasárnap fontos alkalomra megyek és nem szeretném kihagyni emiatt.2017. okt. 27. 08:03
1/2 anonim válasza:
majdnem biztos, hogy megkaptad, ha nem voltál- nagyon fertőző:(
2/2 anonim válasza:
Ha csak akkor fertőzne, amikor már kiütések vannak, nem söpörne járványszerűen végig az óvodákon, bölcsödéken, hiszen pöttyös gyerek nem mehet közösségbe. A bárányhimlő a lappangási idő utolsó napjaiban, a kiütések megjelenése előtti néhány napban is már fertőzőképes.
Vasárnap ne menj fontos alkalomra, várhatóan 19 évesen sokkal nehezebben fogod átvészelni a betegséget, mint egy (kis)gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!