Helyesen járt el az orvos?
leírás alapján sokkal jobban járt el mint azoka akiknél én voltam egy padka kettéfejelése után...
tetanuszt csak kérésre kaptam
a fejemet az 5. helyen röntgenezték meg
hozzáértő orvos a baleset után 8 órával látott. szívtunk is miatta rendesen. Időben, pénzben egyaránt.
Ha bekötözés előtt lefertőtlenítették, akkor no para.
A tetanusz spórák (értsd: betokozódott baktérium) a földben találhatóak, ha nem volt földes a fúró, akkor felesleges. Amúgy ha a barátod 21 éves vagy fiatalabb, akkor csak nagyon indokolt esetben adnak tetanusz oltást, mivel a DiPerTe oltás még véd ennyi idős korig.
Antibiotikumot pedig csak akkor adnak, ha már befertőződött.
A kitisztítás és bekötözés bőven elég ilyen esetben.
Ezért jó az előzetes tetanol, mert utána egykét évig nincs gond az ilyen sebekkel :)
Ha földes vagy valami gyanús cucc lett volna ott, akkor kellett volna még rá pluszban, de így elég volt az
Nem kell aggódni, nem hagyják Magyarországon meghalni az embereket, főleg a fiatalokra nagyon vigyáznak, ez a tapasztalatom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!