Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Helyesen járt el az orvos?

Helyesen járt el az orvos?

Figyelt kérdés
A barátomnak beleszaladt a fúró az ujjába. Elvitték a balesetire ott megröntgenezték, hogy nem e csontot ért. Nem érte a csontot bekötözték neki, megkérdezték mikor kapott utoljára tetanusz oltást, mondta, hogy 1éve és ennyi. Nem kapott se oltást, se antibiotikumot csak annyit mondtak, hogy ha fáj neki menjen vissza és ne érje a sebet víz... :S Nem lesz neki baja?
2010. máj. 29. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Nem.Teljesen jól jártak el. Szépen meggyógyul és fájni is fog.
2010. máj. 29. 20:49
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

leírás alapján sokkal jobban járt el mint azoka akiknél én voltam egy padka kettéfejelése után...

tetanuszt csak kérésre kaptam

a fejemet az 5. helyen röntgenezték meg

hozzáértő orvos a baleset után 8 órával látott. szívtunk is miatta rendesen. Időben, pénzben egyaránt.

Ha bekötözés előtt lefertőtlenítették, akkor no para.

2010. máj. 29. 20:51
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat...jobban aggódok, mint ő de én úgy tudtam, hogy ilyenkor kell antibiotikum meg tetanusz elleni oltás, mert, hogy az csak 3hónapig érvényes
2010. máj. 29. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:
minden ok, nyugi. Sebtoilettet kapott?
2010. máj. 29. 20:56
 5/7 A kérdező kommentje:
bekötötték neki meg azt hiszem kitiszították
2010. máj. 29. 21:24
 6/7 anonim ***** válasza:

A tetanusz spórák (értsd: betokozódott baktérium) a földben találhatóak, ha nem volt földes a fúró, akkor felesleges. Amúgy ha a barátod 21 éves vagy fiatalabb, akkor csak nagyon indokolt esetben adnak tetanusz oltást, mivel a DiPerTe oltás még véd ennyi idős korig.

Antibiotikumot pedig csak akkor adnak, ha már befertőződött.

A kitisztítás és bekötözés bőven elég ilyen esetben.

2010. máj. 29. 23:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezért jó az előzetes tetanol, mert utána egykét évig nincs gond az ilyen sebekkel :)

Ha földes vagy valami gyanús cucc lett volna ott, akkor kellett volna még rá pluszban, de így elég volt az

Nem kell aggódni, nem hagyják Magyarországon meghalni az embereket, főleg a fiatalokra nagyon vigyáznak, ez a tapasztalatom :)

2010. jún. 12. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!