Összetett fertőzés, részletek lent, SOS (? )
Egy nagyon összetett dologgal fordulnék segítségért. Tavaly augusztusban elkaptam egy vírusfertőzést, feltételezhetően a neve kéz-láb-száj szindróma.
A baráti körömön végig ment, de nekem voltak a legsúlyosabb tüneteim és közel egy hónapig tartott mire teljesen eltüntek a kiütések a lábamról,
az arcomról, a torkomból, a kezemről. Soha nem voltam beteg, egy-két megfázást leszámítva egészen eddig a fertőzésig, azóta viszont pokollá teszi az életem,
állandóan fájt a torkom, könnyen megfáztam, könnyen beteg lettem az elmúlt egy évben és most augusztusban újra jelentkeztek a tünetek, halál pontosan rá egy évre.
Viszont most nagyon elhúzódóan, de nem olyan intenzíven. Már más fél hónapja jelen van a probléma, ismét erős torokfájással indult,
amire antibiotikumot kaptam, hatott, viszont az apró piros pöttyök nem múltak el. A torkomban feszítő érzést érzek, mindig piros, vérbő, ha egy
szobahőmérsékletű innivalót megiszok, azonnal berekedek és elkezd fájni a torkom. Fehér, lepedékes, apró kiütéses a nyelvem, de leginkább a hátsó tájékon.
Kétszer voltam az ügyeleten, kétszer a háziorvosnál és egyszer a fül-orr-gégészeten. A fül-orr-gégész szerint valóban vérbő a torkom,
a gégém is piros egy kicsit, valószínüleg hangszalag gyulladásom lehet, ami érdekes, mert ugyebár másfél hónapja fenn áll a panasz és nem értem, hogy ez
összefügg a vírus fertőzéssel vagy nem... A laborba most kaptam beutalót vérvételre, illetve az allergológiára és a pulmonológiára, viszont időpontot csak
október végére. Holnap elmegyek letudom a laborvizsgálatot, de nem szeretnék október végéig várni a többire. Nem tudom, hogy mitévő legyek, hova menjek addig,
mit csináljak, esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez az egész ?
19/F egészségesen eszem, iszom, sportolok
Köszönöm a választ!
Úszni járok már elég rég óta, a nyáron szinte minden egyes nap voltam, év közben pedig heti 2-3 alkalommal jártam, de most szeptemberben, a betegség miatt nem akartam kockáztatni még pluszba egy megfázást is, mert nem fedett a medence még.
Egyébként 1000mg-os C vitamint és Echinacea cseppet szedek egy hónapja.
A vér és vizelet vétel eredménye valószínűleg jövő hét péntekre lesz meg, viszont megfeledkeztem és ittam (nem közvetlen) előtte egy pohár kakaót, ez lényegesen befolyásolhatja az eredményeket ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!