Ugye ennyitől nem fertőződhettem meg tetanusszal?
Figyelt kérdés
Barkácsolás közben megszúrtam az ujjam egy csavarhúzóval. Alig vérzett, a "seb" pedig alig látszik már. A csavarhúzó nem volt rozsdás, az eset előtt fát faragtam vele.2017. júl. 31. 10:44
1/3 anonim válasza:
Sajnos éppen a szúrt sebek a legveszélyesebbek, amik nem véreznek jól ki, és nem tudod jól lefertőtleníteni, kicsi a bemenetei rés és belül befertőződhet.
2/3 A kérdező kommentje:
Amennyire tudtam kivéreztettem, de az egész seb egy tűszúráshoz hasonló (nem mély seb), szóval 3 perc múlva már nem is vérzett.
De mivel a csavarhúzó nem érintkezett talajjal, nem volt rozsdás, így gondolom nincs mitől félnem. (?)
2017. júl. 31. 17:04
3/3 anonim válasza:
Elméletileg igen, gyakorlatilag szinte nulla az esélyed rá. A rozsdától nem kapsz tetanuszt, ahhoz a baci kell, persze az könnyebben megtapad a rozsdás felületen.
Az 1941 után születetteknél kb tíz évig nyújt védelmet egy tetanusz elleni oltás.
Húsz évnél nem sokkal idősebbek esetén a gyermekkori kombinált oltások megfelelő védelmet alakítanak ki, ezért nekik kisebb sérüléseknél nem kell oltás.
Az orvos feladata eldönteni, hogy a sérülés miatt indokolt-e az oltást megkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!