Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kellene tartanom a veszettségtől?

Kellene tartanom a veszettségtől?

Figyelt kérdés

Hétfőn segítettem egy idős házaspárnak, már 70 évesek. Kutyájuk most lesz 16 éves, egy ideje fáj a hátsó lába, orvos ránézett, mert van a közelben. Megröngenezték és megállapították, hogy szegénynek nem lehet műteni a csigolyáját. Náluk a kutya nehezen tudott felállni, így megemeltem a fenekét. Sajnos megharapta az ujjam. Kiderült már 4-5 éve nem volt oltva. Nem hagyja el a telket, minden évben meg van fürdetve, nincsenek jelei veszettségnek, de mégis azért bennem van a félsz.

Tetanuszt kaptam. Jegyzőkönyvet felvettem, azt mondtam kóbor kutya volt. Nem akarom berakják megfigyelésre, mert szegénynek elég baja van. Lehet el is kell altatni ez miatt.

Ántsz-hez holnap kellene mennem, ahol átadnák a vakcinákat. Nekem kell hűtve leszállítani, 8-10 fokon. Amit nem is tudok, hogy viteleznék ki.

Nyaralni is úgy volt megyek, de most ez bejött.

Mit tennétek a helyemben? Tudom nem játék a veszettség, halálos is lehet.

2017. júl. 19. 09:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Nagyon-nagyon csekély a lehetőség, hogy veszettséget kaptál volna el. Jobban jártál volna, ha megmondod, hogy milyen kutya harapott meg, mert azt legalább megfigyelhették volna, és talán megúszod az oltássorozatot.

Amúgy szerezz valakitől egy hűtőtáskát és abban vidd az oltóanyagot.

2017. júl. 19. 09:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Kutya amúgy nagyon nyugodt, étvágya jó van, inni már egy ideje állítólag nem sokat iszik egy nap. Lába nagyon gyenge, vizelni nehezen tud.
2017. júl. 19. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
A veszetség ha a tünetek Megjelentek 100%-ban halálos betegség emberek esetén. Ha 14 napon belü semmi tünete nincs a kutyának akkor nincs gond. Ha lesz akkor elaltatják, es az agyszövetét megvizsgálják. Pozitív teszt esetén több fájdalmas oltás a hasfaladba. Nagyon gáz hogy hazudtál, olvasd el mit tartalmaz a vakcina amit kapni fogsz, milyen mellékhatások lehetnek. A kutyát meg megmentetted egy 14 napos karanténtól. Gratulálok
2017. júl. 19. 11:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Kutya mar regota, evek ota igy viselkedik, senkit nem bant, nem ugat, regebb is ilyen volt. Tobbszor voltam mar naluk.
2017. júl. 19. 12:28
 5/10 anonim ***** válasza:

ma 09:28

16 éves kutyának már elfogy lassan az életet fonala. Ritkán érnek meg ilyen életkort a kutyák. Az állapota a kora miatt ilyen.

Jobban jártál volna, ha a valós helyzetet mondod az ANTSZ-nél. Akkor sem altatták volna el azonnal a kutyát, csak otthoni karantént rendeltek volna el. Persze, így is sanszos az oltássorozat neked.

Túl kell élned és annyi. Ha nem mész el a harapással orvoshoz, megúsztad volna. És nem lettél volna veszett , aminek ilyen szituban 0.0001 a lehetősége.

2017. júl. 19. 12:29
 6/10 A kérdező kommentje:
15 eves , elirtam, de ez is szep kor. Beszeltel az Antsz-el, az oltóanyagot ma vagy holnap atveszem, leadom haziorvosnak es negy vagy ot injekciot kapok. Elsore allitolag kettot bal es jobb karba. Majd a masik kettot vagy harmat eltolva bizonyos időpontban. Kerdeztem van e esetleg valami mellekhatas , de mondtak semmi nincsen. Tetanuszt erzem azert a fenekben, este jegeltem. Nem faj, de erezheto h van egy erzese.
2017. júl. 19. 12:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Men vagy százas kérdező. Remelem nem államilag támogatott gyógyszer hanem sokat kell érte fozetned. Ez siman hulyeseg egy kutya 14napos karantena miatt.
2017. júl. 19. 17:28
 8/10 anonim ***** válasza:
DE, ilyen esetben államilag támogatott a gyógyszer. Abszolút nem indokolt a veszettség vakcina beadása, ha a kutya megfigyelhető. Szólj, hogy kiderült, kié a kutya és semmi baja sincs. Feleslegesen ne adass be magadnak vakcinát.
2017. júl. 19. 18:42
 9/10 A kérdező kommentje:
A kutyát, ha megfigyelnék akkor is állítólag el kell kezdeni az oltást. Valahol olvastam. Én bízok benne, hogy nem az, mert nincsenek jelei, de nem szeretnék abba az egyezrelékbe se lenni.
2017. júl. 19. 20:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Ami engem a legjobban aggaszt, hogy több éve nem volt beoltva már. Nagy valószínűséggel nem veszett, de most ha szóltam volna, kijönnek, jól megbüntetik a 70 éves párt. Valamilyen szinten azt mondom meg is érdemelnék, hiába foglalkoznak a kutyával. Lehet a korral elfelejtették vinni már vagy úgy voltak vele ha mindig a kertben van, akkor nem érheti baj.
2017. júl. 20. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!