Kellene tartanom a veszettségtől?
Hétfőn segítettem egy idős házaspárnak, már 70 évesek. Kutyájuk most lesz 16 éves, egy ideje fáj a hátsó lába, orvos ránézett, mert van a közelben. Megröngenezték és megállapították, hogy szegénynek nem lehet műteni a csigolyáját. Náluk a kutya nehezen tudott felállni, így megemeltem a fenekét. Sajnos megharapta az ujjam. Kiderült már 4-5 éve nem volt oltva. Nem hagyja el a telket, minden évben meg van fürdetve, nincsenek jelei veszettségnek, de mégis azért bennem van a félsz.
Tetanuszt kaptam. Jegyzőkönyvet felvettem, azt mondtam kóbor kutya volt. Nem akarom berakják megfigyelésre, mert szegénynek elég baja van. Lehet el is kell altatni ez miatt.
Ántsz-hez holnap kellene mennem, ahol átadnák a vakcinákat. Nekem kell hűtve leszállítani, 8-10 fokon. Amit nem is tudok, hogy viteleznék ki.
Nyaralni is úgy volt megyek, de most ez bejött.
Mit tennétek a helyemben? Tudom nem játék a veszettség, halálos is lehet.
Nagyon-nagyon csekély a lehetőség, hogy veszettséget kaptál volna el. Jobban jártál volna, ha megmondod, hogy milyen kutya harapott meg, mert azt legalább megfigyelhették volna, és talán megúszod az oltássorozatot.
Amúgy szerezz valakitől egy hűtőtáskát és abban vidd az oltóanyagot.
ma 09:28
16 éves kutyának már elfogy lassan az életet fonala. Ritkán érnek meg ilyen életkort a kutyák. Az állapota a kora miatt ilyen.
Jobban jártál volna, ha a valós helyzetet mondod az ANTSZ-nél. Akkor sem altatták volna el azonnal a kutyát, csak otthoni karantént rendeltek volna el. Persze, így is sanszos az oltássorozat neked.
Túl kell élned és annyi. Ha nem mész el a harapással orvoshoz, megúsztad volna. És nem lettél volna veszett , aminek ilyen szituban 0.0001 a lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!