Tényleg a hidegtől fázunk meg és nem a kórokozóktól?
Helló!
Elöljáróban:nem vagyok orvos.
Szerintem az influenzáról nincs mit vitatkozni, azt a vírust elkapjuk valakitől.
A nátha egy kicsit árnyaltabb. Javarészben azt is elkapjuk, ha pl. utazunk a buszon, megfogjuk a kapaszkodót, - amit előzőleg olyan utas markolt, aki jó nagyot köhögött a tenyerébe, - majd megeszünk egy almát úgy, hogy nem mosunk kezet, szinte biztos a fertőzés. A többi már az immunrendszertől függ.
De azt el tudom képzelni, hogy az ember nyitott szájjal rohan, kiszárad a száj-, gége nyálkahártyája, amitől jobban meg tudnak telepedni rajta a kórokozók, ...
Kedvencem a női "felfázás", amikor szinte biztos, hogy nem a hideg, hanem a fertőződés áll az okok mögött. Okozhatja vagy a higiénia, vagy a helytelen törlés, vagy a tangabugyi ide-oda csúszkálása, ami hozza-viszi a baktériumokat a végbélből a húgycsőbe, hüvelybe.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!