Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Igaz, hogy éretlen ringló...

Igaz, hogy éretlen ringló szilvától vérhasat lehet kapni?

Figyelt kérdés
Érdekelne... Lehet hogy teljesen hülyeség, de valahol ezt hallottam. Előre is köszi a normális válaszokat!
2010. máj. 11. 16:57
 1/8 anonim ***** válasza:
hasmenést...a vérhas egy bakteriális vagy parazitás fertőzés
2010. máj. 11. 17:03
 2/8 anonim ***** válasza:
A nővérem éretlen körtétől kapott vérhasat.A fáról szedtük le,és azon versenyeztünk,hogy ki tud több körtét megenni.Én nyertem ,de a nővérem vérhasat kapott,én csak erős hasmenést,és gyomor rontást kaptam.Én voltam a szerencsésebb....Szerintem lehet a szilvától is..
2010. máj. 11. 17:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. máj. 11. 17:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Vérhasat nem kapsz, csak nagyon erős, durva hasmenést (csakis akkor, ha túl sokat eszel), ami akkor lehet életveszélyes, ha elhagyod magad, nem pótlod az elvesztett folyadékot, stb.

A vérhas egy bakteriális fertőzés (nagymamámnak volt, a II. világháború higiéniás viszonyai - pl. nem volt tiszta ivóvíz, mosdási lehetőség - miatt) nincs köze a gyümölcsök mértéktelen fogyasztásához.

2010. máj. 11. 17:13
 5/8 anonim válasza:
100%
fenéket.a vérhas egy olyan betegség amit egy baktérium okoz főleg nagyon szegény afrikai országokban gyakori. abból a kevés vizükből nagyon sok fertőzött sajnos. gyógyszerrel orvosi felügyelettel gyógyítható
2010. máj. 11. 17:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt nekem is mondták gyerekkoromban. Sajnos nem tudom, hogy mennyi a valóságalapja.
2010. máj. 11. 20:46
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Tehát igaz.

2011. márc. 28. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:
A vérhast kórokozók okozzák. A gyümölcs vagy fertőzött, vagy nem, az érett gyümölcs is fertőzött lehet. Alaposan meg kell mosni, kezet kell mosni stb. Másoktól is el lehet kapni.
okt. 20. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!