Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Annyira fáj a torkom, nyelni,...

Annyira fáj a torkom, nyelni, beszélni allig tudok. Mondanátok nekem olyan gyógyszert vagy akármit amitől meggyógyulok?

Figyelt kérdés

2017. febr. 18. 11:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Méz-től fokhagyma és ő strepsils.
2017. febr. 18. 11:46
 2/12 anonim ***** válasza:
Böjtfű cseppek, vagy oregano olaj, esetleg kamilla tea, bele kis szódabikarbóna, ezzel naponta többször öblögetni a torkod. Ugyanezt lehet pár csepp teafaolajjal is (vízben).
2017. febr. 18. 12:15
 3/12 anonim ***** válasza:

Évek óta használom ha kell, és nekem bejön .

Soha nem kellett védőoltás sem és beteg sem voltam évek óta.Ha éreztem hogy kezdek megbetegedni csináltam egy kúrát és ennyi.

PHLOGOSOL külsőleges oldat Fogyasztói ár:788 Ft

Helyi fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású készítmény.

A készítmény külsőleg a száj ill. a torok öblögetésére, ecsetelésére használható az alábbi megbetegedések esetén:

- meghűléssel járó torokfájás;

- influenzajárvány esetén a cseppfertőzés megelőzése;

- heveny garat-, mandula-, gége-, szájnyálkahártya-, és fogínygyulladás;

- krónikus garatgyulladás;

- herpeszes szájnyálkahártya-gyulladás;

- a nyelv felületes gyulladása;

- fekélyes fogínygyulladás, fogágy-gyulladás;

- foghúzás elő- és utókezelése, száj- és garatűri műtétek utókezelése;

- kiújuló afta;

- a szájnyálkahártya műfogsor, forró étel, vegyszer okozta sérülései.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

COLDREX tabletta 1113 Ft

A Coldrex tabletta paracetamolt, fenilefrin-hidrokloridot, koffeint, terpin-hidrátot és aszkorbinsavat (C-vitamint) tartalmaz.

- a paracetamol fájdalom- és lázcsillapító hatással rendelkezik,

- a fenilefrin-hidroklorid egy szimpatomimetikum, mely szabaddá teszi a náthásan eldugult orrot és orrmelléküregeket, így könnyíti a légzést,

- a koffein segít a megfázással járó levertség leküzdésében,

- a terpin-hidrát köptető hatású,

- a C-vitamin (aszkorbinsav) a megfázás és influenza során fellépő természetes C-vitamin-veszteség pótlásában segít, ezáltal hozzájárul a szervezet fokozott C-vitamin igényének fedezéséhez.

- A különböző panaszok enyhítésére Önnek nem kell több, különféle gyógyszert bevennie, azokat a Coldrex tabletta egyszerre enyhíti:

- csökkenti a lázat,

- csillapítja a fejfájást és az izomfájdalmakat,

- megszünteti az orrdugulást, és segít az orrmelléküregek szabaddá tételében,

- enyhíti a torokfájást.

2017. febr. 19. 10:32
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

Voltam már így én is.Két éve volt, hogy a fájdalomcsillapító sem használt, éjjel annyira fájt, hogy valamit ki kellett találnom.Csináld ezt, nekem bevált:

-nagyon hideg vízben -kiengeded a csapból a hideg vizet egy pohárba, majd egy rövid időre rakd be még a fagyasztóba, hogy még folyékony legyen, de jó hideg-, ebbe rakjál sót(mondjuk két deci vízhez egy kávéskanállal), és kezdj el gargalizálni vele. Tartsd a torkodon a korty sós vizet, amíg tudod, majd köpd ki, és jöhet a következő.

Én kb. egy óráig csináltam folyamatosan, de úgy helyrejött, hogy alig éreztem már, és nem volt gond az alvással.

2017. febr. 20. 08:49
 5/12 Phantunnel ***** válasza:
tömény sóoldattal ecseteld be naponta többször.
2017. febr. 22. 00:52
 6/12 nyisziati válasza:

Antibiotikum. Orvostól persze.

Nekem is ez volt kb. 1 hónapja, vírusos és bakteriális fertőzést állapítottak meg. Influenza volt a kiváltó ok.

2017. febr. 22. 11:43
 7/12 Galenit válasza:
HP (házi pálinka) kúra. Amennyiben nem tudod meginni, akkor csak gargalizálj. :-)
2017. febr. 22. 15:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Hársméz
2017. febr. 22. 18:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Látom vasárnapi a kérdés, remélem azóta már megoldódott. De ha nem, akkor 6-oshoz csatlakozom. Ugyanilyen tüneteim voltak, nálam valami vírusos felső légúti cucc és torokgyulladás, ami felülfertőzödött. Annyira fájt a torkom, hogy nem tudtam beszélni, fájdalmas volt a nyelés ezért még az evés is nehezen ment. Orvoshoz MIELŐBB! Felír antibiotikumot. Elkezded szedni és 1-2 napon belül elkezd enyhülni. Amúgy langyos tea, sósvizes gargalizálás, de ha már ennyire beteg vagy, önmagukban ezek semmit sem segítenek. Orvos.
2017. febr. 23. 02:33
 10/12 anonim válasza:
Teekanne citromos gyömbéres tea egy hétig, nekem az jó volt
2017. febr. 23. 04:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!