Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha kialszom magam, miért fáj...

Ha kialszom magam, miért fáj a fejem?

Figyelt kérdés

Hétköznap 5-6 órát alszom általában, nappal ugye dolgozok, itthon főzök, takarítok, kutyával mozgok, stb. Valahogy nem jut több idő alvásra. Reggel fáradtan ébredek, délutántól kezdve képes lennék bárhol aludni.

Hétvégén szeretem kialudni magam, ha este 10kor fekszek le, akkor szeretek 8-9fele kelni, jól esik pihenten ébredni. Viszont ennek az az ára, hogy elviselhetetlenül fáj a fejem egész nap, ha ennyit alszok, és csak a fájdalomcsillapító segít, vagy kb 4 nap várakozás.

Kávézom minden reggel egyébként, elég régóta, 10éve... mivel kiskoromtól alacsony a vérnyomásom, az orvosok sosem ellenezték, azzal a kikötéssel, hogy napi 1-2 legyen, amit be is tartok. Sőt, másodiknak inkább cappuchinot iszok, vagy forró csokit, tiramisut...

Mi lehet a baj? Az, hogy a szervezetem a hétköznapi 4.30-5.30as kelés, reggeli és kávé helyett alvást kap? Ekkora baj lenne ez?

Nem tudom mit kéne tennem, mert ha hétvégén is korán kelek, akkor hamar kipurcanok melóba, ami nem túl szerencsés :)

/27éves nő vagyok/

2017. jan. 21. 20:55
 1/6 TR75 ***** válasza:

Nekem volt anno ugyanilyen problémám.

Nálam a túlalvás volt a gond, és az, hogy hétvégén nem a megszokott időben aludtam. Vasárnaponta konkrétan migrénes fejfájásom volt, amire nem hatott a fájdalomcsillapító, hányingerem volt és nagyjából használhatatlan voltam.

Szóval, ne aludj túl sokat, mert az sem jó. Ha van a pihenésednek egy "rendje", azt tartsd be hétvégén i;, ha több pihenést érzel szükségesnek, természetesen azt ne hagyd ki, de az 5-6 órához képest a 10-11 óra sokkal több.

Inkább legyen legfeljebb 8-9 óra. Szerintem a 10-12 túl sok (ebben a korban).

2017. jan. 21. 21:08
 2/6 TR75 ***** válasza:
hétvégén i; = hétvégén is
2017. jan. 21. 21:09
 3/6 anonim válasza:

"délutántól kezdve képes lennék bárhol aludni" na ez gond

Az alvást nem lehet úgy bepótolni hogy hétvégén többet alszol főleg ha ilyen fáradt vagy.

Egyébként honnan tudod, hogy ki alszod magad, lehet hogy felületes az alvásod. Az alacsony vérnyomás ronthatja az alvás minőségét és erős napközbeni fáradságot okozhat, és fejfájást is stb.

Hol fáj a fejed?

Több fajta fejfájás van nem feltétlen a kialvatlanság okozza, lehet, hogy daganat vagy valami más van a hátterében.

Muszáj valahogy többet aludnod mert gondolom nem tart annyira régóta a dolog mert most mentél bele lehet hogy hosszú távon komolyabb következménye lesz(azért mondom mert nekem is így indult csak álmatlansággal) memória zavar, látászavar koncentrálás hiánya hallucináció stb.

Menj orvoshoz vagy esetleg még írnál pár adatot, hogy mióta hol mikor esetleg nap közben mikor nem fej a fejed(nekem pl mozgásra elmúlik).

Remélem tudok segíteni várom a válaszodat!

Ja és ez nem kialvás főleg ha akkor alszol amikor nincs akkora szükséged koncentráció mint munka esetén.

2017. jan. 21. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha hétvégén többet alszom,mint kellene velem is előfordul az egész napos tompa fejfájás. Én olyanokra gondolok, hogy ha tovább alszom, akkor nem a megszokott időben reggelizem,kevesebb folyadékot viszek be és általában elfekszem a nyakam.
2017. jan. 21. 21:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Kb feléve tart. Nyáron, illetve mikor később megy le a nap, valahogy jobban be tudom osztani a napomat, és kb féléve költöztem el otthonról a barátommal. Így ugye kicsit több feladatom lett, mint otthon.

Nem tudom, hogy ténylegesen kipihenem-e magam, ha sokáig alszok, de azt tudom, hogy magamtól kelek fel, és közhelyesen "tele vagyok energiával".

Igazából nekem nem múlik el gyógyszer nélkül, csak kb 3-4nap múlva, de nincs semmi hirtelen cselekedet, amitől elmúlik, csak úgy magától. Viszont kicsit enyhül a kinti levegőn, ha egy helyben vagyok és nem mozdulok, csend van... :D

Pl ma kutyafuttatásnál is kellemes volt, kivéve az a része, mikor mozogtam és nem vártam.

A fájdalom főleg a fejem oldalsó részén van, a fülem fölött végig, mintha egy koszorú lenne a fejemen, de néha belesajdul a fejem felső része, elöl. Tarkón, halántéknál sose fáj.

Annyit még elmondok, hogy nekem akkor is fáj a fejem,ha nincs meg a napi reggeli kávé, ez most vagy vérnyomás-probléma, vagy koffein függőség, vagy pszichikai dolog.. ezt nem tudom eldönteni. Viszont ha hétvégén felkelek, akkor is iszok kávét közvetlenül a reggeli után, ahogy szoktam.

Viszonylag változatosan étkezek, bár kissé zsírosan, de ez nincs hatással a nyezge alakomra, ami 45kg-tól sosem megy feljebb, pedig még 5 hiányzik a komfortérzetemtől...

2017. jan. 21. 21:44
 6/6 TR75 ***** válasza:

"Viszont kicsit enyhül a kinti levegőn, ha egy helyben vagyok és nem mozdulok, csend van..."

A migrén például akkor elviselhetőbb, amikor egy helyben vagy, nem mozdulsz és csend van :-) (Meg mondjuk félhomály)

Nekem például jellemzően olyan fejfájásom volt, mintha a szemfenékről kiindulva az agyam oldalsó részein át a gyomromba sugárzódott volna ki (de a gyomromban már hányingert éreztem). Lüktetett, vagy inkább hullámzott, mozgás hatására erősödött, még a pislogás is rosszul esett.

[link]

2017. jan. 21. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!