Anya mindig hazahoz az iskolból a kisgyerekektől valami fertőzést, már elegem van, hogy mindig beteg vagyok. Ráadásul egyetemről nem hinyozhatok. Mi lenne hatékony rá?
Már 3 hete folyamatosan bete a család, mindent megpróbáltam, de mindig megfertőződök.
Szedek mindenféle vitamint, de hatástalan. Hogy másszak ki ezekből a vírusokból? Most a szilvesztert is le kellett mondanom miatta... :(
Annyira kétségbe vagyok esve, de ez anyát nem hatja meg. Így nem lehet élni, hogy folyamatosan betegek vagyunk.
A barátaim buliznak én meg lázasan fekszem itthon... :(
Az a baj az ilyen drga gyógyszerekkel, hogy magamnak nem tudom megvenni, anya pedig nem hisz a homeopátiában.
Ma beszéltem anyával, hogy szedjen vitaminokat és egyen egészségesebben, mert ez így nem álkapot, hogy ennyit vagyunk betegek. Közölte, hogy ő nem fog szedni semmit, el van így is. Nekem meg már majdnem ráment ez a szemeszterem, mert ilyen betegen nem tudok tanulni. Minden létező vírust hazahoz, de ő még ott tart, hogy attól beteg valaki, ha nem öltözik fel. Csak a baj, hogy etek a hülye vírusok cseppfertőzéssel terjednek. Idén átestünk már 3 hasmenéses víruson is...
Nem tudom, hogy lehet kimászni ebből, azon is gondolkodtam, hogy keresek olcsó albérletet, mert ez tarthatatlan így.
Ne engedd, ez már tényleg nagyon durva! A végén kórházba kerülsz, ne vitatkozz vele, látod, hogy nem veszi komolyan. Ezellen úgy tudsz védekezni, ha nem eszel a főztjéből, helyette magadnak összedobsz kaját, amit meg is tudsz enni (nagy mennyiség esetén ha elölmarad, akkor ugyanúgy ki van téve annak, hogy beleköhög stb.) ha maszkot viselsz amikor járvány van a munkahelyén (lappangási időben is harmatkönnyen el lehet kapni a betegséget), és ne takarítsd az ő mocskát is, csak a te szobádat. És vegyél kézfertőtlenítő gélt, az nem drága, patikàban veszem én is, citromosat, és buszon-boltban-orvosnál is azt használom, és az is számít. Ne érintkezz közvetlen közelről vele semmiképp sem, és egyél báltozatosan (ha éppen nem vagy hasmenéses - hányásos betegségben), mert a változatos étrend a jó, és pl. én futok, mint spoetot űzöm és azóta sokkal jobban is alszom, a rendsueres sportnak köszönhetően jobb lett az ellenállóképességem, koncentrációm, a hangulatom és az emésztésem is
Szaunázok os, ez is egészséges, és méregtelenítő teákat is fogyassz, ha pedig antibiotikumot szedsz, igyál mellette Normaflore-t, a bélflóráidat védi a gyógyszerektől. Én a Centrum multivitamint szedem, és sportvitaminokat. Ha van erőd, időd (ha csak egy órára is), és nem vagy lázas, sem wc-hez közel kényszerülve, akkor próbálj kocogni 20 percet, vagy jelólj ki egy útvonalat, amot minden alkalommal lekocogsz. Később futni os tudsz ha rendszeresíted. Kell is a friss levegő, a mozgás, és télen is. Gyógyteát os fogyassz, én csipkebogyót javaslom a magas C vitamin tartalma miatt, finom is, és így legalább jóval több folyadékot tudsz bevinni a szervezetedbe. Meg én pl. biciklizem is, az is jó sport. Ha édesanyád nem hajlandó alkalmazkodni, akkor magad védd, mert egyenlőre én is így tennék, és én mikor sulis voltam, a könyvtárba szoktam beülni tanulni. Addig sem érintkeztem nagyon másokkal, ha így tudnál tenni Te is (ha bem is sűrűn) akkor addig sem otthon szívod a bacikat. A saját területed tartsd most már tisztán, a többi le kell sz#rni, hiába takarítasz-fertőtlenítesz utána, ha ő lusta, igénytelen, tapintatlan. Nem akarásnak nyögés a vége. Sajnálom nagyon, hogy ilyen áron kell védened az egészséged, :( nagyon szeretnék segíteni, még körülnézek a neten, mik vannak. Lehet, higy a sportvitaminokkal többre mennél, pill körülnézek...
Köszönöm a választ!
Igazából lehet jó lenne azért kivizsgáltatni magamat, mert most megint hasmenésem van (reggel kezdődött, hánytam is) és ez már a sokadik alkalom ebben a szezonban, nagyon fáj a hasam is. A héten nem jártam gyakorlatilag sehol, tehát vagy valami romlott volt, vagy megint a betegséggel jár,mert még mindig ilyen járvány van, és hárman is a családból küzdenek veke. Elkiabáltram, hogy nem lehet újra elkapni. Komolyan a betegség az életem, csak egy nap lennék teljesen jól!
Futni szerettem régen, de valahogy az iskola miatt abbamaradt. Ha ez most elmúlik elmegyek újra és a végére már képes leszek újra hosszabb távokra is! Ez egy nagyon jó ötlet! Holnap lesz az utolsó vizsgám, de legközelebb tényleg könyvtárba megyek tanulni!
Január közepén két hét influenzám volt.
Folyamatosan csesztettek, én mindent megpróbálok, titokban szellőztetek, de folyamatosan összeköhög mindent anya.
3 napja beteg (bejár dolgozni), erre most én is megint kzas vagyok, fáj a torkom. Nem tudom elkerülni, sehogy sem.
A pénzemből csak gyógyszerre és tisztítószerre költök és mégis.
Mi ez a hülye vírusos tél? Miért kell neki mindent hazahozni? A kollégáját, aki nem ment influenzásan meg itt szidja, mert ő is be tud menni betegen.
A suliból nem hiányozhatok többet, mert kirúgnak egyetemről, nem hiszik el, hogy ennyit vagyunk betegek.
Annyira, de annyira elegem van. Apa is simán a pofámba vagy a levegőbe köhög. Esélyed sincs nem elkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!