Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Anya mindig hazahoz az iskolbó...

Anya mindig hazahoz az iskolból a kisgyerekektől valami fertőzést, már elegem van, hogy mindig beteg vagyok. Ráadásul egyetemről nem hinyozhatok. Mi lenne hatékony rá?

Figyelt kérdés
Én ügyelek a higiéniára, de anya annál kevésbé. Most valami hasmenéses járvány van, anya 1 napja kezdte, most én is beteg vagyok. Holnap zh, délutnra valahogy összekapom magam talán. Nemrég gyógyultam ki a megfázásból, amit hazahozott. Tudom, hogy gyenge az immunrendszerem, de szedek multivitamint és C vitamint is, pont ezért. Azt ne írjátok, hogy költözzek el, mert nem ide tartozik. Onnan tudom, hogy ő fertőz, mert ilyenkor mindig "járvány" van az iskolájukban, ő beteg mindig először itthon. Nem tudom mit lehetne csinálni, mert azt nem várhatomnel, hogy ne járjon dolgozni, de ennél jobban nem tudok odafigyelni a higiéniára, de rá nem tudok hatni ilyen szempontból. De, ha beteg vagyok mindig beszól, hogy biztos nem öltöztem fel, na persze.
2016. okt. 25. 21:41
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Az elírásokért bocsi, telefonról vagyok.
2016. okt. 25. 21:42
 2/21 anonim ***** válasza:
sok szellőztetés, kicsit több fertőtlenítés és kézmosás, a taknyos zsepik ne heverjenek mindenfelé a lakásban és ha anyud beteg ne menj a közelébe. zárkózz be a szobádba vagy menj valahová, hogy amíg beteg minél kevesebb legyen a kontakt.
2016. okt. 25. 21:46
 3/21 anonim ***** válasza:
Erősítsd mással is az immunrendszered. Grapefruitmag-csepp, echinacea, probiotikumok pl. jók erre. Betegség esetén gyógyteák, tengervizes orrspray, gyógyszerek minimalizálása, gyakori szellőztetés, eukaliptuszolajból pár cseppet párologtatni éjszakára a hálószobában, sok zöldség, friss gyümölcs, cukorbevitel csökkentése, hurutos betegség esetén tejtermékek elhagyása a gyógyulásig.
2016. okt. 26. 11:47
 4/21 anonim ***** válasza:

Leginkább az immunrendszereden kellene javítanod. Az, hogy figyelsz a higiéniára nem minden esetben megoldás. Szedj C-Vitamint, cinket, sportolj, kerüld a stresszt, ne igyál sok alkoholt, helyette inkább teázz és ne dohányozz. Ezekkel alapvetően jót teszel az immunrendszerednek.

Ja és ha nátha szezon van, akkor a szauna is sokat segít.

2016. okt. 26. 14:13
 5/21 anonim ***** válasza:

Nekem pl a c-vitamin sose segített, de a szelén, cink és grapefruit csepp igen! Amióta szedem őket ilyenkor (szelén cink egész évbe kúraszerűen) nem voltam beteg még, vagyis 3 éve, lekopogom.

Otthon szellőztetés, fertőtlenítés, minél kevesebb kontakt és mindent moss el újra a használat előtt és ha anyud nem akkor te: viselj szájmaszkot! A patikába filléres dolog. Én kötelezővé tenném az embereknek az utcára/intézményekbe ha beteg valaki! Ne másnak kelljen már védenie magát attól aki szórja a bacikat.

2016. okt. 26. 21:33
 6/21 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ez túlzás, utolsó. Az immunrendszer attól is erősödik, ha sok kórokozóval találkozik. Férjem kórházban dolgozik, és sosem beteg. A túlzott fertőtlenítéssel pedig egy csomó vegyszerrel terheled a szervezetedet.
2016. okt. 26. 22:48
 7/21 anonim ***** válasza:

Hányásos-hasmenéses vírusnál nem túlzás szerintem a fertőtlenítés pl fürdőben és a konktakt kerülése...

Olyankor a közös használatú dolgokat elmoshatja még egyszer mert pl anyukája ha nem figyel oda, akkor a poharak stb simán összefogdossa, ha így szórja a betegségeket akkor lehet nem is mos rendesen kezet, nem zsebkendőbe tüsszent stb ?! kanalakat, villákat, legalább egy gyors öblítés, megvédi magát ettől, esetleg ő meggyógyul de anyukája nem jön ki belőle, ismét megfertőzi.. Ez a hányás-hasmenés azért nem játék!

A hétköznapokon én se fertőtlenítek túl, sőt elég sok bacival találkozok, de itt valószínű az alap sincs meg hogy pl hazaérek és kezet mosok, stb, betegség idején szükség van rá viszont hogy szellőztessen, fertőtlenítse a sűrűn használt dolgokat, főleg ha alapból gyenge az immunrendszere, erősítse meg de addig se fertőzze vissza magát pl a telefonjával, ugyanazzal a pohárral stb.

Aki fertőző beteg és tudja az ne szórja a bacijait akkor se, ha tudja akkor legyen már annyira tekintettel másokra hogy figyel magára, főleg ha olyan van a környezetében akinek gyenge az immurendszere. Nekem autoimmun betegségem van, mégis orvosi utasításra erősíteni kell csak szelénnel és cinkkel, kasvirág pl tilos és tavaly volt egy vírusos megbetegedésem, amikor a háziorvos mondta hogy a saját magam és mások védelmének érdekében a vizsgálatokra menjek maszkban, alapból legyengül ilyenkor a saját immunrendszer nem kell még összeszedni valamit rá az sztk-ban (ami elég gyakori pont azért mert nem figyelnek az alap higiéniára pl kezét zsebkendővel a szája elég ha köhög vagy könyökhajlatba tüsszentés...) másrészt ott is vannak emberek, én meg nekik ne adjam át!

2016. okt. 27. 14:50
 8/21 anonim ***** válasza:

Nem egy cikket olvastam már arról, hogy a steril környezet és a túlzott vegyszerhasználat elősegíti az allergiát (ami szintén autoimmun betegség). Ezzel szemben azok az emberek, akik háziállatokat tartanak és tiszta de nem "csíramentes" környezetben élnek, kevésbé hajlamosak összeszedni minden kósza vírust és bacit. Persze ehhez az sem árt, ha nem tömik magukat évente többször antibiotikumokkal és egyéb gyógyszerekkel, így van esélye, hogy rendben van a bélflórájuk, ami az immunrendszer működéséhez alapvető fontosságú.

Ezt magam is tapasztalom, amikor a kisebbik fiam egy hétig beteg volt valamilyen hányós-hasmenős fertőzéstől, és én végig mellette voltam, én pelenkáztam, etettem, itattam stb., nem kaptam el tőle. És ne gondold, hogy nem fogtam meg a kezét vagy nem adtam neki puszit ez idő alatt. A családból más sem kapta el a fertőzést.

Hozzáteszem, nekem is van autoimmun betegségem, de lehet, hogy csak volt, mert teljesen megváltoztattam az életmódomat, másfajta ételeket eszem, és nem szedek semmilyen gyógyszert, még fájdalomcsillapítót sem.

2016. okt. 27. 18:04
 9/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! 3 macskám és egy kutyám van, mégis betegek vagyunk állandóan. Például, ha az őszi-téli időszakban szellőztetek, akkor mindig mérgesek, hogy hiba fűtenek, kiabálnak. Tiszta étel szag a ház és nem értik miért akarok szellőztetni. Kezet se mos, például mielőtt főz vagy hasonlók, szoktam neki szólnii néha, de kiakad, hogy nem igaz.

Sosem voltam túlzott tisztaságban sőt, kert és állatok vannak és anya sosem vitte "túlzásba" a takarítást. Szerintem ez nem jelent automatikusan védelmet a kórokozók ellen. Az sem, hogy valaki kórházban dolgozik, lehet ha irodában dolgozna se lenne beteg, mert nem beteges alapból.

2 éve dolgozik iskolában, azóta 4-szer többször beteg a család.

2016. okt. 27. 18:21
 10/21 A kérdező kommentje:

Azóta se változott a gelyzet, mist megint beteg vagyok. 39 fokos lázzal írtam a vizsgákat és kettőt el is kellett halasztanom miatta.

Anya két hete beteg és most is az vagyok én is.

Teljesen kivagyok, ráadásul rám mérgesek, hogy nem öltözök fel rendesen és gasonlók. Egy hete vagyok nagyon beteg és csak rosszabb. Anya persze fertőz és nem szellőztet, mos kezet. Utána meg megint engem bntabak, hogy beteg vagyok, meg biztos szimulálok.

Annyira nagyon elegem van már, hogy nem akarok élni.

2016. dec. 11. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!