Mitől függ, hogy kinek milyen erős a megfázása?

Én is nagyon orrfújós vagyok! Engem is meglep, hogy más kb. óránként fújja az orrát, közben nekem is rekord, ha öt percig nem.
Ráadásul az elmúlt 7-8 évben egy hónapos is lehet, hurutos köhögéssel, a köhögés akár tovább is tarthat. Antibiotikum, köptető sokszor megállítja, de egyszer (negatív eredményű) vizsgálatok sora és szteroidos inhaláló kellett!!
Nekem egy hét csak, amíg duzzadtabb az orrnyálkahártyám, onnan tudom, hogy lesz valami, majd 3 nap torokfájás, 5-7 nap nátha és hetek köhögés...
De van egy tippem, mitől lehet nálam ez. :S
Én gyógyszerellenes vagyok eléggé, bár nem szélsőségesen. De megfázásra, amíg nem durvul el, elbvől nem veszek be.
Ellenben 2-3 db 500 mg C-vitamin elosztva, 1-2-3 db 500 mg Calcium pezsgőtabletta nagyon sokat segít. Így már sokszor nekem is csak 1 hetes a megfázás és én is csak 15-30 percenként fújom au orrom.
Ha egyáltalán kijön.
De ha legyengülök, akkor így is jön a fent ecsetelt verzió....
Nekem ha elkezd fájni a torkom, onnan már nincs megoldás, pedig azt szoktam csinálni, amit te, sok kalcium, c vitamin, aspirin c, már megelőzésre is..de nem szokott segíteni.
Szerencsés, vagy viszonylag, ha egy-két ilyen természetesebb kiegészítő is segít, hogy sokkal kevésbé durvuljon el a betegséged. Én tegnap az aspirin c, és a kb 6x500 mg c vitamin mellé öblögettem 3x Phlogosol-al, megittam több mint egy liter forró, nagyon mézes kamillateát, vettem be calcimusc ampullát..az eredmény? éjszaka kb 50 zsepi elhasználása, emelett2x volt olyan, hogy felültem, hogy orrot fújjak, és "kizúdult ez a vízszerű takony, kb a hasamig lefolyt....elképesztő komolyan mondom. Nem hinném, hogy ez normális lenne.A durva részén én is túl vagyok egyébként egy hét alatt, de a hurutos, felköhögős rész nálam is el tud húzódni elég sokáig.

Én is ugyanígy vagyok. 4-5 nap alatt teljesen helyrejövök. De nekem is dől a taknyom, folyik a könnyem.
Neo Citran helyett az Aspirin Komplexet javaslom.
Én nagyon durván megszenvedem mindig.
Ha a hugom pl. elkapja tőlem, rajta alig látszik meg én meg fél percenként orrot fújok, aludni nem tudok a bedugult orrtól meg a köhögéstől. Amikor meg lecseng az orrfújósdi, valami hihetetlen mennyiségben jön a váladék és utána következik a 3 nap "nembeszélek" mert egyszerűen nem tudok, semmi hangom nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!