Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi igaz, a megfázás elkerülésé...

Mi igaz, a megfázás elkerülésében segítenek a vitaminok vagy nem?

Figyelt kérdés

Mindig szkeptikus voltam.

Úgy tudtam, hogy védekezni maximum a fokozott higiénével, zsúfolt helyek kerülésével, szellőztetéssel és szerencsével lehet.

Úgy tudom most is, hogy ha egy idegen kórokozó kerül a szervezetbe, akkor az immunrendszernek idő kell, amíg kifejleszti az ellenanyagot, és addigra a tünetek mindenképp kijönnek. Vagy valami ilyesmi. :D

Ehhez képest kb. fél éve még jobban odafigyelek a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra és nem is volt még torokfájásom se. Már ősz van ugye, de én tavasszal vagyok beteges (nem allergia miatt, főleg amikor lázzal, bocsi, de színes váladékkal járó kórság és antibiotikumra múlik el...), de nem volt semmi. Aftám is kicsi és elviselhetően fájdalmas volt pár, herpeszem nem is.

Hogy van ez?

2016. okt. 2. 21:05
 1/1 anonim ***** válasza:
A természetes védekező rendszer támogatása történhet immunrendszert erősítő vitaminokkal (pl. A- és C-vitaminok), valamint válogatott baktériumtörzsekkel is.
2016. okt. 3. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!