Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan maradhatunk védve...

Hogyan maradhatunk védve vírusoktól, influenzától a hidegebb hónapokban?

Figyelt kérdés
Mit kell tenni? Érdemes vitaminokat, egyéb gyógyszereket szedni?

2016. szept. 25. 21:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindjárt jön,hogy szedjél C vitamint,de jobb ha tudod,hogy a C vitamin tablettákban nincs benne az az enzim,ami a természetes C vitamint tartalmazó ételekben,ami a C vitamin felszívódásához kell. Úgyhogy szedjél C vitamint,de mellé egyél rendszeresen Ilyen tartalmú élelmiszert is. Valamint nagyon fontos a D vitamin,amiről ma már tudjuk,hogy immunerősítő hatása van (a téli időszakban ajánlott naponta legalább 2000 nemzetközi egységeset szedni. Emellett figyel oda a személyi hygiénére (pl. rendszeres kézmosás), és legyéá sokat szabad levegőn.
2016. szept. 25. 21:16
 2/10 WalterEgo777 válasza:
Tudom ajánlani a rendszeres méz fogyasztást. Kimész a piacra a termelőhöz és amelyik megtetszik, azt eheted is.
2016. szept. 26. 04:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Én méhpempős mézet szoktam venni télen az influenzás időszak előtt, 1 hónapig eszem belőle naponta 1 mokkáskanállal, és köhöghetnek rám, idáig ezzel megúsztam a téli lázas betegséget.
2016. szept. 26. 08:20
 4/10 anonim ***** válasza:
#1 - Írd már meg, mi ez az enzim, mert életemben nem hallottam erről és nem is találok semmi ilyesmit hirtelen.
2016. szept. 26. 09:02
 5/10 anonim ***** válasza:
2016. szept. 26. 10:02
 6/10 anonim ***** válasza:
2016. szept. 26. 10:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Ja, ennyi? Ebben semmi konkrétum nincs. Az eddig is világos volt, hogy a szervezetnek nem kizárólag C-vitaminra van szüksége, hanem számtalan egyéb anyagra :) Viszont az embernek esze ágában nincs ugye C-vitaminon élni, tehát ez nem probléma. Nem tudok semmi olyan nevesített enzimről, ami a C-vitamin felszívódásához kellene, ahogy ezek is írják, röhögve mérhető a szintetikus C-vitamin a bevétele után a vérplazmában, amivel ugye eljut mindenhova. Az egyéb szükséges mikrotápanyagokat meg elfogyasztja az ember egy változatos étrenddel, gyümölcsökkel-zöldségekkel-egyebekkel. Persze a C-vitamint is, de ha valaki akár csak napi ezer mg C-vitamint akar enni, akkor az baromi nehezen fog menni természetes forrásokból.

Kérdés persze, hogy van-e értelme a napi 1000 mg-nak vagy többnek, mert bár egyesek nagyon nyomják, tény, hogy 400 mg körül már erősen telítésbe megy a vérplazma, kb 200 az, ami teljesen felszívódik. Szóval ha egyáltalán van bármi haszna, akkor naponta többször, kisebb adagokban.

2016. szept. 26. 10:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Persze,természetes úton nehéz bevinni több száz mg C vitamint,de a tabletták mellett kellő mennyiségű nagy C vitamin tartalmú természetes élelmiszerre is szükség van. Csak ezt a legtöbb C vitamint gyártó és forgalmazó nem teszi hozzá az ajánláshoz.
2016. szept. 26. 10:27
 9/10 Leviplatformer válasza:

Nem minden esetben kell gyógyszer,Vitamin igen.

Szerintem az is elég,ha naponta iszol többet,és meleget,ne csak hideget!

A futást mellőzném,mivel minél gyorsabban ver a szíved,annál gyorsabban kapkodod a levegőt,így fázol meg a legkönnyebben.

Persze mástól is el lehet kapni,ha például ő sokat futott,vagy nem öltözött rendesen.

2016. szept. 26. 17:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Szedjél Béres-cseppet!
2016. szept. 26. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!