Mi a legjobb és legkevesebb mellékhatással rendelkező gyógyszer parlagfű allergia okozta szénanátha tünetei (orrfolyás, -viszketés, tüsszögés, szemviszketés) ellen?
Szerintem az Aerius, nekem az bevált, de az vényköteles, viszont a gyógyszerészem folyamatosan ajánlgatja a fexofenadin-hidroklorid-tartalmú (Allegra, Ewofex) gyógyszereket, mondván az a legkorszerűbb, nem álmosít stb.
Sajnos én annyira allergiás vagyok a parlagfűre, hogy a korszerűség ellenére nekem nem vált be.
A Lendin tablettát tudom javasolni . Egy új fejlesztésű hatóanyagot tartalmaz , más mint az eddigiek. De orális antihisztaminok szedése során kell két hét mire kialakul a hatás . Az akut tüneteket orr spray-vel illetve szemcseppel kell kezelni. Az Avamys kiváló , szteroidot tartalmazó orrspray.Szemcseppnek pedig az Opticrom nevű készítményt javaslom. A szemcsepp kapható recept nélkül is, a másik kettő receptköteles.
IV. éves gyógyszerészhallgató.
Ma én is nagyon szenvedtem. Eddig cetirizin tablettát ettem, de kell vmi erősebb úgy erzem.
Én amivel sokat segítek magamon a just készítmények: szem spray, Eucasol spray ( levegő fertőtlenítő tisztító) valamint a gyógynövényes olajat zsepire cseppentve szipókázom. Ugyanis az orrom annyira borzasztó hogy szagokat se érzek. Rinospray plus orrspray van nekem de ugye azt folyamatosan nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!