Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől fáj torkom, és hogyan...

Mitől fáj torkom, és hogyan szüntethetném meg?

Figyelt kérdés

Vasárnap óta fáj a torom. És ha ez nem volna elég, felkelés után mindig, valami gennyes dolog jön fel belőlem. Úgy értem érzem hogy van a torkomban valami, aztán azt fel tudom tolni a nyelvemmel. Elég szilárd anyagú, és a színe kezdetben sárga, utánna volt egy napig zöld, és már két napja barnás-véres. Ha ezt kiköptem, utánna mintha kevésbé fájna a torkom.

Amúgy a hangom néha kicsit rekedtes délelőttönként, de nincs igazán változás és egyéb megfázásra utaló tünetem sincs (láz, orrfújás).

2010. ápr. 15. 23:49
 1/7 A kérdező kommentje:
És iszok teát, meg próbáltam a torokfájásra kapható cukrokat, de nem használnak.
2010. ápr. 15. 23:53
 2/7 anonim ***** válasza:
ilyen beteg vagy és nem mész orvoshoz?????
2010. ápr. 15. 23:57
 3/7 anonim ***** válasza:
mebucaint is próbáltad? méz?
2010. ápr. 16. 00:00
 4/7 anonim ***** válasza:

tea, mézzel citrommal, de NEM forrón, ill. ami nekem segített felrőtleníteni: (langyos) vízben oldj fel lehetőleg tengeri sót, és gargalizálj vele. Illetve vegyél gyulladáscsökketnőt (ibuprofen tartalmú gyógyszer). most hirtelen nem tudom, hogy a nurofen, vagy a rubophen az... lényeg, hogy GYULLADÁS, és nem csak fájdalom csillapító legyen.

Aztán van az a köptető/hurutóldó folyadék, amit a gyógyszertárban kevernek ki, suspensol terpini a neve.

2010. ápr. 16. 01:24
 5/7 anonim ***** válasza:
bocs a helyesírási hibákért.... jobbulást kívánok!
2010. ápr. 16. 01:25
 6/7 anonim válasza:

nekem egy jó nagy kanál méz szokott segíteni. szinte azonnal elmúlasztja a torokfájást. utána egy darabig nem iszok folyadékot, nehogy lemossa a torkomról a mézet.

amúgy ,ha ilyen súlyos váladékok jönnek fel, feltétlen menj el orvoshoz!

dohányzol?

2010. ápr. 16. 08:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, néhány tanácsot meg is fogadtam ;)

Most már nem fáj a torkom, de a váladék még mindig jön fel. Orvoshoz nem akarok menni, mert nagyon sokszor vagyok beteg, és az orvos már sokszor úgy érzem, nem is hisz nekem, azt gondolja, hogy csak az iskolából akarok lógni. És nem dohányzok és soha nem is dohányoztam.

2010. ápr. 17. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!