Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Minek szedtek gyógyszert...

Minek szedtek gyógyszert megfázásra?

Figyelt kérdés

Őrült sokan vannak, akik, ha megfáznak, egyből Neo Citránhoz, Coldrexhez, Aspirin plusC-hez nyúlnak. Ezek csak a tüneteket enyhítik, de nekem akkor sem kéne, ha elölnék a kórokozókat...

Enyhébb megfázás, és csupán hőemelkedés esetén sok citrus, vagy ha van friss, s lehetőleg a szezonjában, akkor paprika, mézes tea, C-vitamin tabletta, infralámpázás, gőzölés, orrsray. Ha nagyobb a baj, akkor orvos. Nekem ez a véleményem.

Persze elfogadom, ha valaki gyógyszert szed, csak nem értek egyet vele. Miért teszitek? Csak úgy, 21. századi berögzülés? Vagy nálatok a megfázás nem is olyan egyszerű, mindig elég ramatyul vagytok? ...

2010. ápr. 15. 19:21
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nyugi! Kérdéseim közt szerepelt (vagy ha nem most pótlom): Rosszul vagytok, s azért vesztek be gyógyszert? Mert akkor megértem, ennyi. Csak nem tudom elképzelni, hogy MINDENKI odavan, én évente többször vagyok beteg, de rosszul levős nem vagyok, azt csak kb. öt évente. De elhiszem, hogy van, aki az, s a szédülést, fejfájást, torokfájást el akarja nyomni. De ezt normálisan is le lehet írni...

A másik, ha én mézes teával, esténként hagymával, és vitaminnal kúrálom magam: max. két napon belül sokkal jobban vagyok. S szerintem nem csak én...

2010. ápr. 15. 20:46
 12/20 anonim ***** válasza:

19:46 vagyok.

Én sem akartam beszólni neked, érzem az őszinte kíváncsiságot a kérdésedben.

Drágák ezek a gyógyszerek. Egy hatos csomag Neocitran már biztos több mint 1000 Ft, és annyi nem nagyon segít az embernek. Pláne úgy, hogy én pl. nem is tudom az előírás szerint szedni, mert teljesen bekábít. Így ha szedem, akkor csak este. A többit még nem próbáltam. Szóval, ha lenne lehetőség/idő arra hogy gyógyszer nélkül összeszedje magát az ember, akkor nyilván nem költene feleslegesen.

2010. ápr. 15. 21:23
 13/20 A kérdező kommentje:
Kérdésem tényleg azért is született, mert én, ha kúrálom magam, össze tudom szedni magam. De ha másnál nem ilyen egyszerű, akkor érthető a gyógyszer. Látok olyan embereket, akik egy kis náthától haldokolnak, én pedig elmegyek orvoshoz, mert hurutosan köhögök (azzal már nem szoktam szórakozni), közli velem, hogy eléggé beteg vagyok, és erős antibiotikum kell, na sokszor én még olyankor sem vagyok rosszul. Ez alkat kérdése, kinek hogy reagál a szervezete.
2010. ápr. 15. 21:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbb dolgozó ember manapság nem engedheti meg magának, hogy megfázás, vagy "apróbb baj" miatt otthon maradjon és kúrálgassa magát házi praktikákkal. Jó lenne, de sajnos erre nem sok lehetőség van. Én pl. ilyenkor orr-száj maszkot húzok a munkahelyemen, hogy legalább másokat ne fertőzzek túlzottan, és próbálom enyhíteni a tüneteim, amennyire tudom minden féle erre való gyógyszerekkel. 39 fokos láz alatt nem veszek be lázcsillapítót (azért nem akarom teljesen elnyomni az immunrendszerem). 2-3 nap alatt szerencsére túl szoktam lenni az akut lefolyáson, utána max. egy kis orrfolyás, enyhe köhögés marad.
2010. ápr. 16. 13:36
 15/20 A kérdező kommentje:

Félreértés. Én sem maradok otthon megfázással. Nem az otthonmaradásra gondoltam. Házi praktika alatt annyit értek, hogy veszel egy kiló citrust, megeszed, és több (mézes) teát iszol...

Egyébként a tünetenyhítők paracetamolt tartalmaznak, az lázcsillapító.

Amúgy nekem alapból csak annyi a megfázás, hogy folyik az orrom, és újabban még köhögés is van. Mondjuk fejfájásnál azért én is gyógyszer után nyúlnék..

2010. ápr. 16. 21:28
 16/20 anonim ***** válasza:
Nagyon sokszor vannak egy szimpla megfázásnak is szövődményei.Te magad nem mindig érzed a megfázás súlyosságát,de van,hogy a későbbiekben nagy károkat okoz a nem jól kezelt nátha is pl.
2010. ápr. 17. 00:21
 17/20 anonim ***** válasza:
2010-04-15 19:30-től megtudhattuk, hogy ő nem használ wc papírt, továbbá a munkahelyén ürülékes hátsóval jár, mivel ott nincs zuhanyzási lehetőség. gratulálok.
2011. máj. 13. 15:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Előzö te egy orbitális nagy hülyeséget mondtál.2 dolog ami alátámasztja:

-Egy szóval nem mondta hogy nem használ wc papírt csak elmondta hogy az is káros ha nem zuhanyzunk.

-És miért járna ürülékes hátsóval, nem hinném hogy munkába menés elött vagy este lefekvés elött nincs 10 perce hogy letusoljon. Én inkább neked gratulálok az "okos" beszolásod miatt.

2011. okt. 2. 12:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Egyébként én se használok gyógyszert hiába. Én ha csak egy kicsit náthás leszek az hamar elmúlik de ha jól megfázok akkor minden bajom van(fejfájás, orrfolyás, köhögés, torokfájás) én csak ilyenkor haználok gyógyszert de emellett természetesen iszok teákat és eszek gyümölcsöket,zöldségeket de én nem tudok csak ezekre hagyatkozni mert nekem nagyon "kibontakoznak" a tüneteim és ezekre nem elég a házipatika csodái.
2011. okt. 2. 12:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Például azért, mert van, aki egy héten 6 napot dolgozik a sz*ros kis fizetéséért és k*rvára nincs ideje orvoshoz menni és otthon kúrálgatnia magát, hanem gyorsan megiszik egy kis oldatot, bekap pár vitamint és go a munka...

Sajnos már betegnek lenni sincs idő.

2011. okt. 6. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!