Minek szedtek gyógyszert megfázásra?
Őrült sokan vannak, akik, ha megfáznak, egyből Neo Citránhoz, Coldrexhez, Aspirin plusC-hez nyúlnak. Ezek csak a tüneteket enyhítik, de nekem akkor sem kéne, ha elölnék a kórokozókat...
Enyhébb megfázás, és csupán hőemelkedés esetén sok citrus, vagy ha van friss, s lehetőleg a szezonjában, akkor paprika, mézes tea, C-vitamin tabletta, infralámpázás, gőzölés, orrsray. Ha nagyobb a baj, akkor orvos. Nekem ez a véleményem.
Persze elfogadom, ha valaki gyógyszert szed, csak nem értek egyet vele. Miért teszitek? Csak úgy, 21. századi berögzülés? Vagy nálatok a megfázás nem is olyan egyszerű, mindig elég ramatyul vagytok? ...
Téged ez miért zavar??
Mindenki azzal pusztítja magát amivel akarja..
Valaki bagózik, valaki piál, valaki meg gyógyszerfüggő vagy hipohonder..
Az emberek többsége nem normális..
Igazi MAJOM faj...
Amúgy tudod miért teszik?
Épp azér amiért eldobható nejlonzacskót használ, vagy wc papírt..
Lusta pepecselni a teával + a sok többi természetes anyaggal ahogy lusta a pénztártól a kezében elcipelni a vásárolt dolgokat a kocsiig, vagy a kocsitól a házig, és ahogy lusta kimosnia seggét xarás után, mert gyorsabb kitörölni az már kit érdekel hogy egészségtelen, és még egy halom erdőt is ki kell irtani csakhogy ő nárcisz aromáűval átitatott papírba törölhesse a xaros valagát...
Aztán csodálkoznak mitől rákosak, mitől kimerültek stb..
Mellesleg ez az egész az időhiány miatt van.. mindenki rohan senkinek nincs ideje semmire, közben a munkájuk nem ér két forintot se, sem a pozíciójuk, sem a 2 szintes villájuk vagy a 20 milliós terepjárójuk!
Egyiket sem teszik a fejük alá..
Nem zavar, csak akkor, ha valakivel véletlenül ez a téma, s kábé hülyének néz, hogy miért nem szedek gyógyszert, meg közli, hogy az infralámpa, a gyümölcsök, stb. semmit nem ér...
Nem zavar, csak érdekel, miért kell ennyire követni a modern divatot.
Szerintem nem pusztítják magukat azért. Nem hinném, hogy annyira árt (pl. hosszútávon) a NeoCitrán. Csak a megfázásnak nem hinném, hogy jó, hogy leviszi a jótékony hőemelkedést. Meg az illető nem turbózza az immunrendszerét, így az szerintem könnyen legyengül. Én vagyok az egyik legerősebb immunerősítő-ellenes ember, de ilyenkor szerintem nélkülözhetetlen.
Nem azért, de egészséges ember aki napi mozgásban van, szokott izzadni és normális embernek való ételeket eszik, az nem lesz náthás egy kis esőtől..
Régen erre nem neocitrant szedtek meg ilyen vackokat, hanem koránreggel benyomtak 2 gerezd fokhagymát, jól összerágták egy pár falat töpörtyűvel aztán utánna küldtek fél deci szilvapálinkát és indultak az erdőre fát vágni estig...
Hű, én nem tudtam, hogy ez ilyen megbotránkoztató dolog. És a Kérdező volt még a legkorrektebb az itt olvasott írások közül. :S
Személyes tapasztalatomat írom le, és hogy a környezetemben mit látok.
Utálok orvoshoz járni, megfázással nem is szoktam, csak addig jártam, amíg igazolsát kaphattam rá. De ez már nem játszik. :) Ahogyan te is írtad, én sem tudom, hogy nálad hogyan zajlik le a megfázás. Én olyankor náthás vagyok, folyik az orrom. Amíg ez van, addig csak teázgatok, mézzel, kamillás gőzölés, bekötöm a torkom, mentolos cukor minden mennyiségben (hogy ne menjen rá a torkomra is). Lázra 39-ig kb. nem veszek be lázcsillapítót (efölé nem is szokott menni). De a lényeg, mindez akkor van, ha éppen szünetem van (diák vagyok), vagy olyan időszak, amikor nem kell kimászkálnom, meg komolyabb odafigyelést igénylő dolgokat csinálnom (tanulás). Ilyenkor egy hét alatt azért úgy-ahogy helyrejövök. Ám a legtöbb embernél nem ez az átlagos helyzet. Nincs idő napokat feküdni, teázni, kiizzadni a betegséget. Tenni kell a dolgukat. Akárhogy is sz*rt nem ér az ember munkája, ha nem megy be dolgozni, akkor nagy esély van rá, hogy ha nem is akkor rúgják ki, de köv. alkalommal biztosan, mert 1000 másikat találnak a helyére. Egyszerűen nem tehetünk mást, gyorsan ki kell kezelni magunkat. Ha pedig megfázással mászkálunk, nem pihenünk, akkor az csak rosszabb lesz, nekem olyankor a torkom is megfájdul, és ha itt nem állítom meg (orvos, antibiotikum), akkor rámegy a mandulámra, tesómnál a fülére. Egyik jobb, mint a másik.
Szóval ennyi a lényeg, ha lenne időm rá, én sem szednék gyógyszert, de nincs. És emiatt nem kell megvetni a másikat.
Egyébként egyszer sikerült kb. egy nap alatt meggyógyulnom a náthából, találtam egy kínai kajáldában valami irdatlan csípős szecsuáni csirkét, és ez hatott! :) De olyat azóta sem ettem, sajnos, bár téli szezonban mindig kísérletezek a konyhában...
Nem vetek meg senkit. Igyekeztem nem bunkó módon tájékozódni arról, hogy miért csinálnak egyesek olyasmit, amivel én nem értek egyet, csak mert érdekel. S tényleg nem akartam bunkó lenni, ha valahol ilyesmi van, elnézést.
Köszönöm a rendes, korrekt választ.
Reagálnék arra, hogy azért szednek gyógyszert, mert gyorsabban meg akarnak gyógyulni, s nincs idejük otthon lenni:
Egyrészt, ezek a tüneti szerek nem kezelnek ki, csak a tüneteket enyhítik. A kúra kezel ki.
Én őszintén szólva náthával még mindenhova megyek, mert nem akarok orrfolyás miatt évente egy hónapnyit hiányozni. Egyrészt, a tünetek megjelenése előtt is fertőzök, másrészt más is bemegy betegen, és az is ugyanúgy összefertőz másokat. Ilyesmivel önző vagyok. Inkább többen fújják egy hétig az orrukat, minthogy ennyivel hiányozgassunk. Meg, ha NeoCitránt innék s attól jobban lennék, lehet, hogy a lelkiismeretem tiszta lenne, de nem hinném, hogy kevésbé fertőznék.
Persze, náthánál nagyobb betegséggel iskolába ill. munkahelyre menni, elismerem, felelőtlenség, s tudom, hogy mikor párszor ezt tettem, felelőtlen voltam.
én azért veszek be aspirin plus c-t, mert jobban érzem tőle magam. leszarom h nemgyógyít meg, előbb-utóbb úgyis meggyógyulok magamtól, a lényeg az h elnyomjam azt h nemérzem jól magam. erre való az aspirin plus c, meg a neocitran meg társai.
tudod aki mindennap reggel 8tól este 5ig dolgozik, annak mit sem ér egy kosár citrom a munkahelyére, nemfogja tőle jobban érezni magát, és minden megfázásnál nem vehet ki szabad napokat.
ezzel a modern divat dumával meg elmész már a francba...én sokszor iszom teát ha megvagyok fázva, de szartsem ér...nyelem le a citromokat, a citromos teákat, a mnézes teákat, a kamilla teát, a tökömtudja milyen teát, és ugyanolyan szarul vagyok, és ugyanolyan szarul kell elindulni dolgozni. hát fog a tököm szenvedni, megiszok egy aspirin plus cét, az legalább a tüneteket elnyomta. majdha hazajöttem és van időm rosszul lenni, majd akkor iszogatom a kis teákat...
fogadjunk max 18 vagy és suliba jársz. majdha dolgozol meglátjuk milesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!