Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha valakinek (nagyon) enyhe...

Ha valakinek (nagyon) enyhe bárányhimlője volt, még elkaphatja?

Figyelt kérdés

- Átnéztem az erről szóló kérdéseket, gondoltam, az egyiknél felteszem az enyémet, de mind régi, így újat nyitottam. -

Én az ilyen általában óvodáskori betegségeket hírből ismerem csak, így a bárányhimlőt is. Illetve állítólag volt rajtam két, viszkető pötty, s lázam volt, két nap múlva tudtak elvinni az orvoshoz, addigra nem volt semmi, s a doki azt mondta, lehetett bárányhimlő. Ha az volt, lehet, hogy védett vagyok? Mert hallottam arról, hogy enyhe bárányhimlő nem ad védettséget...

Illetve, lehet valaki genetikailag immunis (más vírusnál, hallottam, lehet)? Állítólag Apámnál is állítólag csak találgattak az orvosok, hogy az...

2010. ápr. 13. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, én csak annyit tudok írni, hogy anno rajtam rendesen végigment, öcsémen csak kevésbé- mint rajtad kb.. és jópár év múlva övsömört kapott.. szerintem vagy kijöhet még rajtad, vagy nem biztos, hogy kialakult a teljes immunitás nálad.. de az is lehet, hogy te így vészelted át teljesen. Szerintem ennél sokkal konkrétabbat senki nem fog tudni mondani neked, hacsak nem orvos:D bár mindenki más, ezt figyelembe kell venni:) vannak orvosi csodák is:D
2010. ápr. 13. 19:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Az nekem is megfordult a fejemben, hogy arra ez elég volt, hogy övsömört kapjak, de immunitás kialakulásához nem. Ha ez van, akkor "szívtam".

Egyébként hol lehet vérvizsgálatot kérni (háziorvos?) és mennyibe kerül (mert nem hinném, hogy ingyenes)? Egy vérvizsgálat lehet, hogy válaszolna a kérdésemre..

2010. ápr. 13. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Nemrég jelezték, hogy van egy újfajta bárányhimlő, amiben azok is részesülhetnek, akik a hagyományoson már átestek. Így teljes a jogegyenlőség.
2010. ápr. 21. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!