Ha valakinek (nagyon) enyhe bárányhimlője volt, még elkaphatja?
- Átnéztem az erről szóló kérdéseket, gondoltam, az egyiknél felteszem az enyémet, de mind régi, így újat nyitottam. -
Én az ilyen általában óvodáskori betegségeket hírből ismerem csak, így a bárányhimlőt is. Illetve állítólag volt rajtam két, viszkető pötty, s lázam volt, két nap múlva tudtak elvinni az orvoshoz, addigra nem volt semmi, s a doki azt mondta, lehetett bárányhimlő. Ha az volt, lehet, hogy védett vagyok? Mert hallottam arról, hogy enyhe bárányhimlő nem ad védettséget...
Illetve, lehet valaki genetikailag immunis (más vírusnál, hallottam, lehet)? Állítólag Apámnál is állítólag csak találgattak az orvosok, hogy az...
Az nekem is megfordult a fejemben, hogy arra ez elég volt, hogy övsömört kapjak, de immunitás kialakulásához nem. Ha ez van, akkor "szívtam".
Egyébként hol lehet vérvizsgálatot kérni (háziorvos?) és mennyibe kerül (mert nem hinném, hogy ingyenes)? Egy vérvizsgálat lehet, hogy válaszolna a kérdésemre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!