Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Candida fertőzés elmulasztható...

Candida fertőzés elmulasztható probiotikummal, helyes táplálkozással (nem 100% candida diéta)?

Figyelt kérdés

Erős a gyanúm hogy candida fertőzésem van, szerencsére nem nőgyógyászati jellegűek a problémáim, de azért elég kellemetlenek. Állandó torokproblémáim vannak (orvos szerint meg vagyok fázva - évek óta) és több más tünetet is produkálok (alkohol fogyasztás után kiütések, fáradékonyság stb) amik candidára utalahatnak. A candida-diéta tiltólistájáról elég sok mindent fogyasztok rendszeresen, amivel valószínűleg eddig "etettem" a gombákat a beleimben.

A kérdésem az, hogy gyógyszeres kezelés nélkül, illetve a diéta betartása mellett (cukrot, lisztet tudom mellőzni, a többit meg 90%-ban megpróbálom betartani) vissza tudom-e állítani a rendes bélflórámat? Szednék probiotikumot amit nagyon javasolnak ilyen diéta alatt és grapefruit mag kivonatot is.

2016. jún. 16. 22:02
 1/2 anonim ***** válasza:
34%
Próbáld meg 2 hétre vagy egy hónapra felezni a szénhidrát beviteled, a maradék legyen finomítatlan szénhidrát. Az első pár napban fogsz erőtlenséget tapasztalni, de ez elmúlik mihelyt a glikogénraktáraid kiürülnek és a szervezeted nekiáll fehérjét és zsírt használni. A probiotikum jó, viszont végig kell tolni a kúrát. A grapefruitmag olaj meg "ártani nem használ"...szerintem azt még ne használd, mert enyhe antibiotikum, vagy jóval előbb/később vedd be mint a probiotikumot.
2016. jún. 16. 22:34
 2/2 acelsziv ***** válasza:
34%
Egy kis propoliszt még adj hozzá. Méhészeknél lehet tinktúrát venni. És igen, ha megerősíted az immunrendszeredet a gomba távozni fog, mert nem él meg jó immunrendszerű szervezetben.
2016. jún. 16. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!