Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi történik a hematológián? A...

Mi történik a hematológián? A véreredméynből valami utalhat lymphomára?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már írtam egy kérdést,attól tartok lymphomám van.Megjelent 2 nyirokcsomó először lágyék tájon,antibiotikum hatására azonban kisebb lett,de nem múltak el.Most a hónaljamban vettem észre,mindkettőben,bár a háziorvos szerint az egyiket nem lehet tapintani,a másik is pici.Azt mondta,szerinte nem lesz semmi baj...Dehát orvos,és nem egyből azzal kezdi,hogy igenis baj van.

Attól tartok lymphomám van.Mellékelte a véreredményt(ami tökéletes lett),és kaptam egy beutalót a hematológiára.

Tudja valaki mi fog ott történni?

Köszönöm a válaszokat!

22/L

2010. ápr. 7. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Ott is vért vesznek (bár, a lymphomák így nehezen "foghatók meg"), de ha indokoltnak látják, akkor csinálnak biopsziát. Egyik ismerősömnek már 1,5 éve van megnagyobbodott nyaki nyirokcsomója (azóta egy szomszédos is megnőtt), de a hematológián még mindig nem látják indokoltnak a biopsziát.

Amúgy a lymphomák (Hodgkin és non-Hodgkinnak is) gyakori általános tünetei: éjszakai izzadás, láz, fogyás. Neked ezek közül fennáll bármelyik is?

2010. ápr. 7. 16:31
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon köszönöm a válaszod!

Nem,egyik se áll fent,csak annyi,hogy több helyen lett nyirokcsomóm.

2010. ápr. 7. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Amúgy nyirokcsomó megnagyobbodást még sok minden (kevésbé veszélyes) dolog tud okozni a lymphomán kívül. Pl. ha van cicád, akkor Toxoplasma is lehet.
2010. ápr. 7. 17:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Nincs cicám,és az a baj,hogy ezek nem is fájnak,tehát gyulladás se lehet.10éve már a nyakamon is megjelentek,akkor se tulajdonítottak neki semmi nagyobb volumenű dolgot.De most nagyon félek!!!

Köszönöm!

2010. ápr. 7. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Limfómás vagyok, és van egy tízéve meglévő nyirokcsomóm, amiról mondták, hogy semmi köze nincs a limfómához, és a kemó hatására sem változott és a PET CT-n se világított be.
2011. jan. 12. 13:44
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez hogy lehetséges?!:O:O

Hogy derült ki,hogy mégis lymphomás vagy?És most hogy érzed magad?

2011. jan. 16. 11:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!