A szifiliszt mennyire egyszerű szájban észrevenni?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy szájban is lehet tünete annak, ha valaki elkapta.
"A korai, fertőző szifiliszre jellemző, hogy a kórokozó behatolási helyén kialakul egy körülírt, gyulladásos terület, ami később kifekélyesedik (ulcus durum), majd kb. 6 hét alatt heget hagyva hátra begyógyul. A behatolás helye a nemi szerveken kívül lehet a szájban, a végbélnyílás körül is"
Ezt a szájban mennyire lehet észrevenni? Tehát könnyen észrevehető, vagy "kutatni" kell?
Vagy hogy? Pici? Nagy?
2016. ápr. 16. 19:28
1/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem okoz fájdalmat, de észrevehető? Vagy hogy néz ez ki? nem tudom elképzelni.
2016. ápr. 16. 19:29
2/5 anonim válasza:
Interneten rákeresel arra, hogy ulcus durum, és sok borzasztó képet láthatsz
3/5 A kérdező kommentje:
Hát ezek tényleg borzasztóak :S
De némelyik úgy néz ki mint egy átlagos hólyag a szájban.
2016. ápr. 16. 22:07
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint nagyon egyszerű felismerni?
2016. ápr. 16. 22:07
5/5 anonim válasza:
Aki tanulta, hogy mit kell rajta nézni (orvos), annak igen, egyszerű. Aki nem tanulta, az könnyen összekeverheti mással. Ha bárkinek kétsége van, mi van a szájában vagy a nemi szervén, irány az orvos! A szifilisz ma terjed Magyarországon, kezdeti fázisban jól gyógyítható, de a késői szifilisznél már maradandó károsodások lesznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!