Szklerózis "multiplex" egy góccal?
Novemberben kórházba kerültem, szédülés, bizonytalan járás, arczsibbadás, kettőslátás panaszaival. Szklerózisra vizsgáltak végig, MR-rel, V.E.P. vizsgálatokkal, Medrol infúzióval és Milgamma injekcióval. Egy gócot fedeztek fel, a nemrég újra meg MR-ezett agyamban a góc még mindig ugyanott van és ugyanakkora. Minden vírusfertőzés ki van zárva a liquor vizsgálat alapján, a többi vizsgálat is negatív. 4-5 hónapja történt ez, azóta gyenge a bal lábam, összecsuklom néha, zsibbadnak a bal végtagjaim.
Lehetséges, hogy ez szklerózis, csak radiológia tüneteket nem produkál (esetleg később)?
A kérdés, hogy létezik-e látens szklerózis multiplex?

lyme tesztet csináltass mindenkép!
Ezt liquorból nem lehet kimutatni és a tb-s teszt sem ér sokat.
Westernblot vagy Elispot tesztet kell csináltatni, magán úton. De egy próbát megér a tb-s is hátha pozitiv lesz.

Előző vagyok,
Engem SM betegként diagnosztizáltak 3 éve és kiderült utólag, magánúton, hogy lyme kórom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!