Aki a szklerózis multiplex betegségben szenved az előbb vagy utóbb, de mindenképpen tolókocsiba kényszerül, vagy ez elkerülhető? Hogyan?
haliho!
itt sokminden levan irva, hasznos elolvasni.
roviden:
az interferon kezelessel probalkoznak, de nagyon draga, sok a mellekhatasa es csak keves embernel alkalmazhato.
a fizikoterapia elengedhetetlen!
Bár Romano testvér kifejezetten a rák ellen dolgozta ki, a készítmény nemrég egy huszonkilenc éves, sclerosis multiplexben szenvedő apácát is meggyógyított.
A napfényhez csak annyit, hogy anyumnak edig mindenhol azt mondták, hogy ha napra kell mennie, akkor csak is szalmakalappal. Azért köszi a választ!
Szóval nem tudom nektek ezt, nekünk meg amazt mondják? Most akkor mi a helyes?
Talán egy doktor, aki erre specializálódott leírhatná a véleményét, mert engem is érdekelne, hogy jó e ha sokat tartózkodnak a Napon!? Persze ilyen melegben a naptej és valamilyen fejvédő szükséges. Anyu orvosi tanácsra gyakran van kint a kertben, ha vendégségben vagyunk, akkor is a teraszon üldögél. A neten azt olvastam, hogy a megelőzésben segít a napfény. [link]
De én nem panaszkodok az orvosokra, mert nem mondom, hogy anyu jól van, de sok beteg ilyenkorra már tényleg lebénul vagy leépül szellemileg. Az ő orvosai megtesznek mindent, de mivel nem lehet száz százalékosan tudni az okokat, így elképzelhető, hogy nem használ a napfény, de a gyakorlatban, úgy látom nem is romlik az állapota. De ezt tényleg orvosokkal beszéld meg, mert a neten sok valótlan állítást olvastam már erről a témáról.
Nagy valószínűséggel tolókocsiba kerül (szerintem biztosan).
Hogyan kerülhető el?
Nem tudom. Talán a gyógyulásba vetett hit, lázcsillapítók, idejében rendszeres gyógytorna (aktív szellemi élet).
Gyógytorna és mozgás során keletkezhetnek új idegsejtek, amelyek átvehetik a sérült idegsejtek szerepét.
Mázli is kell.
Kiegészítem előző válaszom.
Idejében kell kapni szteroidot (nem elhanyagolni).
Napfény és szalmakalap.
Nem a szalma a lényeg, hanem a meleg környezet kerülése, a test felhevülésének az elkerülése.
Lázas állapotban a menés is nagyot romlik, amit egy lázcsillapító észrevehetően javítani tud.
Na ezekre figyelni kell, meg amit mondtam az előbb: mozogj, gyógytornázz: adj esélyt új idegsejtek képződésének amik talán segítenek a tönkrementek pótlásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!