Mindenképpen magas lázzal jár a h1n1? Ez kötelező tünet?
Na az frankó. Én is beteg vagyok, kaptam gyógyszert, de vasárnap óta nem jobb egyáltalán. Viszont csak folyamatos hőemelkedésem van, úgy is voltam vele, hogy csak akkor lehetnék tényleg beteg, ha jó lázas lennék.
Amúgy tényleg érdekes, egyik ismerősöm volt dokinál, kapott gyógyszereket, de kenetet nem vettek tőle, mert drága. Aztán meg tiszta szarul lett már szegény.
Láz helyett hasfájás, hányás
A H1N1 többek között abban is különbözik a szezonális influenzától, hogy gastrointestinális (az emésztőcsatornával kapcsolatos) tüneteket okoz, mint például émelygés vagy hányás. A Kanadában intenzív ellátásban részesülő betegek fele panaszkodott ilyen jellegű problémákra, 10-15 százalékuk pedig elsősorban gasztrointestinális panaszokkal kereste fel az orvosát, nem pedig a szokásos köhögéssel vagy orrfolyással.
Új influenza-kisokos
Tudjon meg minden fontos információt a H1N1-ről!
H1N1-kisokos >>
Természetesen nem minden hasfájás vagy hányinger jelent H1N1 megbetegedést, ám különösen a gyerekek esetében jobb odafigyelni a fájó gyomorra, vagy arra, ha a gyerek kevés folyadékot fogyaszt.
Mivel a vírus nagyon gyorsan terjed, jobb mielőbb orvoshoz fordulni, ha Ön, vagy bármely családtagja nem érzi jól magát – különösen, ha az illető a veszélyeztetett csoportok valamelyikébe tartozik.
Előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!