Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szexuális úton terjedő hugyuti...

Szexuális úton terjedő hugyuti fertőzésnek mennyi a lappangási ideje és van rá valami olyan gyógyszer amihez nem kell recept? Egy aggódó lány

Figyelt kérdés
2016. jan. 31. 14:28
 1/10 anonim ***** válasza:

nincs lappangási idő így konkrétan meghatározva. van rá antibiotikum (por vagy gyógyszer), de enyhébb lefolyásúnál elég a teázás, sok víz ivása és gyakori mosdóba járás. szokták még javasolni a tőzegáfonyát is, de nálam az sosem vált be.:/ nekem csak az antibiotikum segített, de van, akin a por is segít.

28N

2016. jan. 31. 14:39
 2/10 A kérdező kommentje:
De így kb mennyi lehet? 1hétnél több is akár?És ha veszek most gyógyszert és be szedem akkor azzal megszüntetem a problémát vagy az csak akkor használ ha már ki jott?
2016. jan. 31. 14:45
 3/10 A kérdező kommentje:
És ez a por ez kapható vény nélkül?
2016. jan. 31. 14:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Canesten huvely kupot és hugyuti fertozésre valo gyogyszert lehet egyszerre szedni?
2016. jan. 31. 14:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Mármint ami nem antibiotikum
2016. jan. 31. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Húgyúti fertőzéseknél általában vizeletmintát kérnek, hogy lássák, ki okozza a fertőzést, aztán kapsz rá antibiotikumot, ami egy nap alatt megszűnteti a tüneteket és ha szerencsés vagy nem jön vissza. Nagyon kell vigyázni, mert ha nem kezelik, átterjedhet az egész kismedencére és gyulladást okozhat, aminek lehetnek szövődményei pl. nem lehet gyereked. Házilag rengeteg folyadékkal lehet kezelni, lándzsás útifüves meleg ülőfürdővel. A teafaolaj nagyon jó még rá. Én közvetlenül a húgycsőnyíláshoz kentem, mikor ilyen fertőzésem volt. Tudom, nem szabadna, higítatlanul, de nem érdekelt, nem vagyok érzékeny. Gyógytea hatalmas mennyiségben és a tőzegáfonya kapszula is nagyon jó. Drágam de megéri. Mielőbbi gyógyulást!
2016. jan. 31. 14:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm és köszönöm szépen hogy válaszoltál :)
2016. jan. 31. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Propolisz szopogatós tablettával tudod fertőtleníteni a hólyagodat, és gyógyteákkal. A Canestent használhatod mellette.
2016. jan. 31. 15:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Már vettem Betadin huvely tablettat remelem hasznalni fog de koszonom a valaszt :)
2016. jan. 31. 23:37
 10/10 anonim ***** válasza:

nem vény nélkül kapható egyik sem, hiszen antibiotikum. ha már vannak tüneteid, menj el dokihoz (elég a háziorvos is), aki ha elég alapos, elküld vizelettel laborba, ha nem elég alapos, akkor csak ott teszteli le (az urológus pl.).

kb lappangási időt sem tudok mondani, hiszen nem tudni, hogy egy tangabugyi, egy vécézés vagy egy szexuális együttlét okozta-e a gondod, ha már van.

az otthon kezelgetésnek egyébként nincs értelme szerintem, de én hajlamos vagyok félni a későbbi vesegyulladástól:) aki bátor, az meg nem:)

2016. febr. 1. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!