Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek elmondjam az apámnak?

Szerintetek elmondjam az apámnak?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok, 2 hete szakítottam a barátnőmmel. Ő nagyon bulizós életet élt mielőtt összejöttünk, és kiderült, hogy rengetegen lesmárolták bulikon meg minden. Vissza gondolva nagyon szégyenlem, hogy Vele kezdtem, mert elég züllöt volt az Én konzervatív életvitelemhez. Aztán most elkaptam tőle a mononucleosis infectiosát, ami több mint valószínű hogy tőle kaptam el. Nagyon szégyenlem magam, mert itthon mindig arra tanítottak, hogy NE kezdjek riingyókkal, meg ilyen szakadtkákkal, de Nekem mégis sikerült beletenyerelnem. Szerintetek elmondjam apámnak, hogy mi a bajom? Úgyértem ő mondogatta Nekem és végülis igaza is volt. Most nagyon szégyenlem magam. Nagyon bután érzem magam. Azon is sokat gondolkodom, hogy elmondjam-e a lánynak, és utánna végülis barátok lettünk. De így álljak elé. Nagyon rosszul esik az egész, valaki mondjon valamit!
2010. márc. 25. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Nézd, a felnőtté válás arról szól, hogy az ember próbálkozik, keresgél, rosszul választ, tapasztal, csalódik, élményeket szerez, okosodik.

Ahhoz, hogy kialakuljon benned az, hogy mit keresel, ahhoz nem baj, ha megtapasztalod azt is, hogy mint NEM keresel.

Semmi rosszat nem csináltál, ez a lány nem az, akit te keresel. Ennyi történt, se több, se kevesebb. Nem kell ezt túllihegni. Nem világos, hogy mit szégyellsz, vagy miért érzed magad butának. Semmi okod rá.

2010. márc. 25. 12:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem légy őszinte a lánnyal is meg az apukáddal is.

Végül is nem neked kell szégyellned magad...

2010. márc. 25. 12:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Nézd, ha apukád ennyire odafigyel rád, akkor nyugodtan elmondhatod neki. Utána megkönnyebbülsz és fogadjunk, hogy az jön majd le, apukád mennyire jófej. Néha jobban félünk a szüleinktől, és inkább élünk titkokkal, ahelyett, hogy hozzájuk fordulnánk és újra megerősítenék bennünk, hogy szeretnek. Ennyi az egész.
2010. márc. 25. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem először tisztázni kéne mi az a mononucleosis infectiosa. Mert kb. 5-6 éves koromban én is voltam mononucleosisos, ami fültőmirigy gyulladás, és játék közben kaptam el az óvodában. Ha ugyanarra gondolunk (tudtommal nincs ilyen nevű nemi betegség), akkor ezt nyugodtan elmondhatod bárkinek. Az egyetlen dolog, hogy ne szedj rá antibiotikumot, mert allergiás lehetsz majd rá utána. Elkaphattál volna tőle nemi betegséget, de ezt bárkitől elkaphattad. Azért máskor figyelj oda kivel létesítesz intim kapcsolatot :)
2010. márc. 25. 13:16
 5/8 anonim ***** válasza:

a mononukleózis az nyállal terjed és csókbetegségnek hívják. ráhúzódhat a májadra és komoly gondokat okozhat.

szerintem mond el apukádnak....ez tényleg nem egy nemi betegség, csókkal terjed, azaz nyállal. nem olyan komoly ez. mond el neki, valszeg nem lesz mérges, és nemkell szégyelned emiatt magadat. ezt elkaphattad volna akár úgy is, ha mondjuk vmelyik haverod után iszol az üdítőjéből.

2010. márc. 25. 19:48
 6/8 anonim ***** válasza:
ja és 13.16-nak üzenem h a fültőmirigy gyulladás az másnéven mumpsz, ami nem egyenlő a mononukleózissal.
2010. márc. 25. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:

"ja és 13.16-nak üzenem h a fültőmirigy gyulladás az másnéven mumpsz, ami nem egyenlő a mononukleózissal."

Igaz, ezt összekevertem^^" De nincs nagy különbség a kettő között (amikor én elkaptam, akkor majdnem ugyanolyan tüneteim voltak vele majdnem, mint a mumpsszal). Mivel óvodában kaptam el, ezért mondtam, hogy nem feltétlenül csókkal terjed. Emlékeim szerint nem csókolóztam akkor senkivel :D Szerintem mond el apukádnak nyugodtan :)

2010. márc. 26. 15:05
 8/8 anonim válasza:
A tizenévesek majd' mindegyike átesik ezen a betegségen ("kissing disease") és azt mondják, jobb is túlesni rajta, mert terhesség idején veszélyes lehet (tudom, ettől neked nem kell tartani:)) Nem nagy dolog, csak ha történetesen le van gyengülve az immunrendszered... De ha egy normális lánnyal smároltál volna, akkor is megtörténhetett volna, nincs mit szégyellni rajta! Örülj, hogy nem valami cifra nemi betegséget kaptál;)
2010. márc. 28. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!