Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet így lisztérzékeny?

Lehet így lisztérzékeny?

Figyelt kérdés

1 éve nagyon rosszul érzem magam nap mint nap. Minden orvosnál voltam, természetesen minden negatív, viszont a lisztérzékenység sosem jött szóba.

Általában evés után nagyon rosszul szoktam lenni, teljesen legyengül a szervezetem, de az utóbbi 5 hétben már el nem múló hasmenésem van. Emellett rengeteg magnézium hiányra utaló jelek. Izomgörcsök, ájulás, idegrendszeri problémák és sorolhatnám...

A probléma csak az, hogy a vasszintem magasam a normálisnál, de ez egész életemben így volt.

Ettől még lehet valaki lisztérzékeny? Azért lehet magasabb vasszintem mert nem szívódik fel?

2015. dec. 4. 06:51
 1/2 anonim válasza:
nekem folyamatos hasmenesem meg puffadásom volt az orvos elküldött lisztérzékenységi tesztre eszembe se jutott addig a teszt negativ volt, de azota nem eszem liszteseket és elmult a puffadas és a hasmenes.. szal barmi lehet
2015. dec. 4. 11:08
 2/2 Lufivid válasza:

Ha már egy éve vannak tünetek és az orvosok is kizártak mindent, akkor valószínű, hogy IBS-ed van, azaz Irritábilis Bél Szindróma. Ez egy olyan állapot, amikor a felhalmozódott stressz (lehet az általános értelemben vett mindennapi stressz vagy akár más tartós betegség, esetleg egy rossz esemény az életben) bélpanaszokat okoz, azonban a legalaposabb orvosi vizsgálat sem képes kimutatni szervi elváltozást a háttérben. Terápiája nyilván a stressz csökkentése, akár szakember (Pszichoterapeuta) igénybevételével. Szerintem emellett szólnak az egyéb idegrendszeri tüneteid is.

A lisztérzékenységre is van teszt, érdemes lehet rákérdezni az orvosnál, de talán már gondoltak volna rá, ha tipikus lenne.

A vasszinted mennyire magas? Ha nem szívódna fel, akkor alacsony lenne egyébként.

2015. dec. 6. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!