Lehet így lisztérzékeny?
1 éve nagyon rosszul érzem magam nap mint nap. Minden orvosnál voltam, természetesen minden negatív, viszont a lisztérzékenység sosem jött szóba.
Általában evés után nagyon rosszul szoktam lenni, teljesen legyengül a szervezetem, de az utóbbi 5 hétben már el nem múló hasmenésem van. Emellett rengeteg magnézium hiányra utaló jelek. Izomgörcsök, ájulás, idegrendszeri problémák és sorolhatnám...
A probléma csak az, hogy a vasszintem magasam a normálisnál, de ez egész életemben így volt.
Ettől még lehet valaki lisztérzékeny? Azért lehet magasabb vasszintem mert nem szívódik fel?
Ha már egy éve vannak tünetek és az orvosok is kizártak mindent, akkor valószínű, hogy IBS-ed van, azaz Irritábilis Bél Szindróma. Ez egy olyan állapot, amikor a felhalmozódott stressz (lehet az általános értelemben vett mindennapi stressz vagy akár más tartós betegség, esetleg egy rossz esemény az életben) bélpanaszokat okoz, azonban a legalaposabb orvosi vizsgálat sem képes kimutatni szervi elváltozást a háttérben. Terápiája nyilván a stressz csökkentése, akár szakember (Pszichoterapeuta) igénybevételével. Szerintem emellett szólnak az egyéb idegrendszeri tüneteid is.
A lisztérzékenységre is van teszt, érdemes lehet rákérdezni az orvosnál, de talán már gondoltak volna rá, ha tipikus lenne.
A vasszinted mennyire magas? Ha nem szívódna fel, akkor alacsony lenne egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!