Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Atípusos tüdőgyulladásból...

Atípusos tüdőgyulladásból mennyi idő alatt lehet meggyógyulni?

Figyelt kérdés

Nekem az van elvileg, 2 hónapig nem ismerték fel, de most már végre kaptam olyan antibiotikumot, ami erre való. Viszont már 2 hete szedem és még mindig nem gyógyultam meg:(

Köhögés, hőemelkedés...Pedig már volt olyan nap, amikor azt hittem, meggyógyulok. De mindig, mindig visszaesek.

Chlamydia vagy Micoplasma okozza leggyakrabban. Volt már valakinek ilyen? Én már néha nem hiszek abban, hogy meg fogok gyógyulni, az első tünetek novemberben voltak, de 2 hónapig lappangott, aztán január óta kicsinál teljesen. Már lassan munka és életképtelen leszek. Most is már 3 hete betegállományban vagyok, de még nem vagyok teljesen jól. Van javulás, de én már nem tudom mi lesz.

2010. márc. 20. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Gyógymasszázzsal lehet gyorsítani a gyógyulását, ha krónikus szakban van. Előtte kérd az orvosod hozzájárulását.

Gyógymasszőr

2010. márc. 21. 07:30
 2/4 anonim ***** válasza:
szia! sikerült felépülnöd? én 3. hete szenvedek ugyanilyenben, másfél hét után kaptam csak antobiotikumot, 5 napig szedtem, a köhögésen kívül már semmi bajom. te meddig köhögtél utána? mert én már nagyon unom, pedig szedek köptetőt, és nem akar elmúlni, bár tudom, h ettől hetekig köhöghet az ember, mert ez lassú gyógyulási folyamat, de akkor is jó lenne már túl lenni az egészen
2011. jún. 9. 08:23
 3/4 A kérdező kommentje:

szia!

Bocs, csak most vettem észre a kérdést.

1 hónapig szedtem az antibiotikumot, amitől már 3 nap után sokkal jobban lettem, de még április első hetéig eltartott a hőemelkedés, a köhögés pedig valamikor június, július táján csökkent le. De én közben rájöttem, hogy a köhögésem inkább refluxos eredetű, a gyomorsavgőz kikezdte a tüdőmet. A nyitott gyomorszájat később októberben tükrözés is igazolta. Savlekötő azonnal enyhített a tüneteimen, szinte teljesen megszüntette a köhögést, de cserébe szívproblémákat okozott, pontosabban elég fura szívverést, és pokoli lidércálmokat, úgyhogy 1 hónap után abbahagytam és megpróbáltam más módon helyrehozni az emésztésemet.Ami egyébként az 1 hó antibiotikum miatt ment úgy tönkre, hogy hónapokig büfögtem, de a köhögést is ingerelte, és a fene se tudja már, mi volt ez az egész, tényleg atípusos t.gyulladás (bár a visszatéregető hőemelkedéses és mentes időszakok arra utaltak, plusz a borzasztó közérzet is, de a mellkasfájás, hónaljfájás inkább már a refluxra fogható...sőt, azóta volt stresszes időszakom, amikor visszajött a hőemelkedés is). A lényeg, hogy én már nem is emlékszem, de kb. 1,5 év után múlt el a köhögésem, párhuzamosan a büfögés enyhülésével. Ha rosszabbodik a refluxom, jön a büfögés és rögtön újra köhögök. Így kb. 2 év elteltével szinte teljesen egészségesnek érzem magam.

Veled mi újság?

2012. dec. 29. 02:48
 4/4 anonim ***** válasza:
...És most hogy vagytok? :) Én most járok a harmadik hétnél...xD
2020. jan. 22. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!