Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » 17 évesen mennyire veszélyes...

17 évesen mennyire veszélyes bárányhimlősnek lenni?

Figyelt kérdés
Gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha megmondom, hogy én volnék az érintett. Két doki látott, egyikük sem beszélt a szövődményekről, sőt, az első inkább még hangsúlyozta is, hogy csak annyira veszélyes betegség ez, mint bármelyik másik vírus. Ezzel szemben a net tele van riogató cikkekkel, és már én is teljesen ráparáztam az egészre, nem tudom, én felnőtt szervezetnek számítok-e. Mi a véleményetek?
2015. nov. 10. 07:32
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
Semennyire. Egyedül akkor veszélyes, ha terhes vagy, mert akkor az első és az utolsó trimeszterben vetélést okozhat.
2015. nov. 10. 07:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, viszont nagyon figyelj oda, mert ha valaki elkapja tőled, akinek kockázatosabb, az valóban veszélyes.
2015. nov. 10. 07:53
 3/6 anonim válasza:

Sajnos probaltam. Brutalis volt. Unokatesommal egyszerre (o meg mar 27 volt), mindketten ket hetig 39 fokos laz, enni, aludni nem tudtunk, nagyon fajtak a sebek. A fejem is tele volt, meg a szemem feherjebe is volt!

Erdekes, hogy a noverem meg akkori baratnom is elkapta, de nekik semmi komoly. Nem tudom, ferfira veszelyesebb lenne?

Voltak szovodmenyek is.

De ennek ellenere nem kell megijedned, van aki jol viseli. Ne stresszelj, mert rosszabb lesz!

2015. nov. 10. 07:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Igazból is is. Alapjaiban nem veszélyes. Viszont az esetek 2-3% ban súlyos szövődményei lehetnek. Hogy kinél azt nem lehet megmondani... Am ne vakard el, vannak megfelelő kezelések amit az orvos javasol, és túl leszel rajta. Am aki aggódik, mert még nem volt, létezik ellene megelőző oltás! Kb 20 ezer ft.
2015. nov. 10. 08:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Én 22 évesen voltam. Semmi bajom nem lett.
2015. nov. 10. 08:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Még az előző vagyok. Nekem csak 1-2 napig volt lázam és nem is fájt, de őrülten viszketett vagy 1 hétig, majd megbolondultam.
2015. nov. 10. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!