Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ennyire súlyos hasmenés...

Ennyire súlyos hasmenés esetén mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

Ma van a 4. napja,hogy elkezdődött a betegség. Egy teljes éjszakán át hánytam,39 fokos lázam volt,de a folyamatos hasmenés sajnos azóta sem szűnt meg. El is ájultam akkor a gyengeségtől. Bármit amit megeszek,vagy megiszok,rögtön mennem kell a wcre,pedig oda kell figyelni,hogy legalább néhány falatot egyek. Voltam az orvosnál újra,antibiotikumot írt fel,ami elvileg jó lesz. Mit tehetnék még,hogy enyhítsem ezt a tünetet is? A láz,hányás már nincs.

Köszönöm a válaszokat előre is!

24/L

2015. okt. 28. 22:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Már holnapra reggelre jobban leszel !!!

Az antibiotikum helyre ráz, meglátod ;)

Én is mindig másnapra helyre jövök, ha ilyen betegségem van.

2015. okt. 28. 22:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem semmit nem tudsz tenni, meg kell várni, míg elmúlik. A szokásos hasfogó dolgok valószínű nem működnének, és amúgy is, azért van hasmenésed, hogy a fertőzött béltartalomtól megszabadulj. Olyan ételeket szoktak javasolni, amiben minél kevesebb a fehérje - de gondolom, ezt tudod.

Remélem, az orvos ellátott tanácsokkal, hogy biztosan ne száradj ki, és ha szükséges lett volna, kórházba küld. Remélem.

2015. okt. 28. 22:32
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne feledkezz meg a probiotikumokról
2015. okt. 28. 22:32
 4/16 A kérdező kommentje:

A sóbevitelre gondolsz?

Már megkínoztam magam főtt krumplival is,de igazából napok óta abonetten,bake rolls-on meg banánon élek,és sok víz,tea.

Probioktikumot vettem az antibiotikumhoz,de igazából azt már az első naptól kezdve használom már csak a hasmenés miatt is.

Köszönöm a válaszaitokat!!!

2015. okt. 28. 22:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Egyél sós ropit és reszelt almát, túlérett banán sem jó ilyenkor.
2015. okt. 29. 08:16
 6/16 A kérdező kommentje:
Igazából a kiszáradástól tartok a legjobban. Nem tudom,de én ilyen esetben már infúziót adnék a betegeknek...
2015. okt. 29. 08:52
 7/16 anonim ***** válasza:
Ha már nem hánysz és iszol elég folyadékot, akkor ne félj a kiszáradástól, egyél zsírmentes zöldséges leveseket, igyál sok ásványvizet, teát, reszelt alma is vízpótló és fogja a székletet.
2015. okt. 29. 14:42
 8/16 anonim ***** válasza:
4 nap az ilyen betegségeknél nem sok. Nekem is volt már sokszor, én is volt h elájultam majdnem meg nem tudtam felkelni a gyengeségől. Vírus okozza és a hasmenés tovább elhúzódhat, mint a hányás és a láz. Smecta + probiotikum segít (a sok hasmenés meg maga a vírus elrontja a bélflórát, és ez további hasmenés okoz), az antibiotikum pedig inkább ront ezen...
2015. okt. 30. 02:41
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Szerdán kezdtem el szedni az antibiotikumot,ma mentem vissza a dokihoz,azt mondta,hogy kb szombatra,vasárnapra fog rendeződni a helyzetem. Mióta szedem a gyógyszert reggelente hányingerem van,és még megy a hasam,de tegnap és ma viszonylag kibírtam napközben. Remélem tényleg úgy lesz,ahogy mondta.

2015. okt. 30. 18:03
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Amúgy ha többé-kevésbé normális mennyiségű a vizeleted, akkor biztos nem vagy súlyosan kiszáradva. Ha nagyon kevés vagy szinte nincs, az gyanús.

2015. okt. 30. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!