Tegnap este óta hányok és megy a hasam. Már mozogni alig birok úgy kimerültem, de nem birok se enni, se inni. Délután megyek dokihoz de addig valamit csak tennem kellene. De mit?
Nem is az evés, hanem az ivás a legfontosabb hogy ki ne száradj. Ami veled történt ha nem ételmérgezés, akkor vírus. Muszáj innod akkor is ha utána kihányod!!! Legjobb az üres tea ( cukor és citrom nélkül ) egy csipet sóval, lehet kamillatea is mert az fertőtlenít, megnyugtatja a gyomor és bélnyálkahártyát. Mindig kortyonként igyál, de sűrűn. Ha már nem hányod ki a folyadékot, akkor jöhet a síma háztartási keksz, mely kiválóan felszívja a sok gyomorsavat. Ha az is benntmarad akkor ehetsz még néhány szem sós vízben főzött krumplit. Mással ma ne terheld az emésztőrendszeredet. ( én a banánt nem javaslom, mert igaz hogy magas a cukor és a kalóriatartalma de neked nem az kell hanem só és folyadék ) Ha nem kívánsz enni az sem baj, csak igyál, és minden bögre innivalódba tegyél egy csipet sót. A só visszatartja a szervezetben a folyadékot és nagyon fontos a kiszáradás megelőzése miatt. Ha érzed hogy a kézfejed húzódik görcsölget, ujjaid nyújtva erőremerednek görcs közben akkor azonnal irány az orvos!!!- mert akkor már kiszáradtál és az orvos calciuminjekciót és infúziót fog adni. Ha nem szűnik a hányás és semmi nem marad meg benned akkor ne várj délutánig!
Javulást kívánok!
Nem szabad meleg csak hideg italt inni! A meleg (langyos is) ingerli a gyomrot, a beleket. A citom szintén.
Én sem ajánlom a kamillateát, főleg mert vizelethajtó hatású.
A só sem fontos a vízbe (nem érdemes elrontani) egy nap alatt még nem jelentős a sóveszteség.
Inni pedig lassan, kortyonként. Mert a száj nyálkahártyáján keresztül is szívódik fel folyadék.
Egy egy korty pedig a gyomorból is hamar felszívódik.
Enni pedig: szőlőcukrot szopogass ha van otthon. Az hamar energiát ad. Hamarabb mint ahogy kihánynád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!