Kell aggódnom rák miatt?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és nagyjából 1,5 centis nyirokcsomóim vannak az állkapcsom alatt jobb és bal oldalon van 1-1, nyakszirten jobb és bal oldalon 1-1. A fülem mögött is van jobb oldalt egy viszonylag kicsi, és ettől megijedtem, majd ellátogattam egy fül-orr-gégészhez március körül, aki vért vetetett, és baktériumtenyészetet az orromból és a torkomból. Staphylococcus aureus volt a torkomban és az orromban, ezt elvileg antibiotikumokkal kiirtották, de a nyirokcsomók még mindig ott vannak. Az állkapcsom alatt elég sok ideje, legalább 3-4 éve, de a nyakszirtre nem emlékszem, szerintem ott vannak egy ideje azok is. Hogyan lehet kideríteni, hogy limfóma vagy nem?2015. szept. 8. 21:35
1/3 anonim válasza:
menj el a háziorvoshoz majd ő továbbküld... ne hagyd magad lerázni, kérd hogy vizsgáljanak ki rendesen - vérvétel-szövettan
nem hiszem, hogy rákos lennél mert annak ennyi idő után lenne más tünete is már :) de nem normális, hogy folyamatosan meg vannak duzzadva...
2/3 anonim válasza:
Ha limfóma lenne, akkor azt a vérvétel kimutatta volna, de újabb vizsgálat nem árt, menj el a háziorvoshoz.
3/3 A kérdező kommentje:
Voltam háziorvosnál, azt mondta, hogy a nyirokcsomók amúgy sem múlnak el, a tarkómat/nyakszirtemet is mutattam neki, és azt mondta, hogy azok csak csontkinövések. Ezért megérte elmenni.
2015. szept. 11. 12:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!