Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehetek lyme-kóros?

Lehetek lyme-kóros?

Figyelt kérdés
Úgy 14 évvel ezelőtt összeszedtem egy kullancsot. A lábfejembe fúródva találtam meg, meglehetősen megszívta már addigra magát és nagyon könnyen el lehetett távolítani. Egy-két napra rá egy téglalap alakú piros folt jelent meg a lábfejemen a 'csípés' körül, amivel el is mentem a Bethesdába (ügyelet), de az akkor ügyeletes orvos csak annyit mondott, hogy "Én ezzel most semmit sem tudok kezdeni, kenegesse valamivel." A kiütés egy idő után elmúlt, azóta sem törődtem vele, de a napokban teljesen véletlenül elkezdtem olvasgatni a lyme-kórról és nem vagyok teljesen nyugodt. Honnan tudhatom biztosan, hogy nem fertőződtem meg? (Vagy azt, hogy de.)
2015. aug. 16. 17:35
 1/3 anonim ***** válasza:

1: tünetek

2: vérteszt. Elisport-LTT tesztet ajánlom, jó drága - itthon nincs labor hozzá. HA nincs pénz, westernblot - fizetős, olcsóbb.

kettő kombinációjából, és egyéb orvosi negatív leletekből lehet következtetni a betegségre. Ha nincs semmi tüneted, akkor inkább ne parázz.

2015. aug. 16. 18:42
 2/3 anonim ***** válasza:

ha 14 évvel ezelőtt történt, akkor már észre vetted volna, mert a Lyme-nak súlyos idegrendszeri tünetei is vannak.

De ahogy az előttem lévő írta, ha szeretnél menj el tesztre. Az sztk-s Elisa-t nem ajánlom, 50%-ban mutatja ki csak...bár hozzá tenném 14 év után elég nagy az esély, hogy negatív leletet kapj, még akkor is ha fertőződtél.

2015. aug. 16. 19:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Hm. Talán nem kellene túlaggódnom.. köszi a válaszokat!
2015. aug. 20. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!