Tegnap elmentem az orvoshoz, mert nagyon fájt a torkom, lázas voltam, fárdékony már több napja. Megvizsgált, meg is nézte a torkom (azt mondta nem piros:/), de írt fel antibiotikumot (Augmentin-t). De ma észrevettem, hogy a bal mandulámon (az sokkal jobban is fáj mint a jobb) ilyen fehér foltok vannak. Beírtam google-be, megnéztem a képeket és hát pont olyan mint a képeket:S
Szerintetek is ez tüszős mandulagyulladás?:S És ez el fog múlni, ha szedem a gyógyszert? 17/L
Igen ez a tüszös mandullagyulladás!És nekem is előszokott fordulni évente egyszer:(Magas láz,aluszékonysáhg,nyelés közben fájdalom a torokban!Én is injekciót szoktam rá régebben kapni(RETARDILLINT,vagy semmicillin kapszulát).Mostanában Augmentint!Javaslom igyál NORMAFLOURT mível ez egy szélessprektumu gyógyszer és a gyomorban sok kárt tehet!
C-vitamin,strepsils,éa CA-sandoz nagyon jók valóban!
A tünetek 2-4 nap után múlnak el és még kb 3-4 napig kellene a gyóygszert szedni!!
A lényeg feküdni,pihenni a szövödmények miatt!
Mielőbbi jobbulást!!(egy asszisztens)
2010. márc. 13. 15:31
13/19 anonim válasza:
* előbbi vagyok!Elnézést a helyesírásért!!:)
2010. márc. 13. 15:33
14/19 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm:)
2010. márc. 13. 15:37
15/19 anonim válasza:
Nekem pont egy ilyen után kellett kivenni a manduláimat, mert annyira tönkre mentek. Napokig nem szedtem semmit, majd egy hetes Augmentin kúrára sem javult és a lázam is felment 39 fokra tartósan. A doki végül injekciókat adott már (Zinacef vagy Rocephin volt), de aztán közölte, hogy ez annyira tönkre ment, hogy ha nem akarom, hogy elrákosodjon, akkor inkább kivenné rövid időn belül.
2010. márc. 13. 17:30
16/19 anonim válasza:
Nekem már lassan 4 éve minden évben van, hogy egyszer gondol egyet és elkezd fájni a "torkom". Nyáron, bármikor képes és még akkor is, ha nem eszek hideget. Most is már lassan1 hete fáj. Nem megyek már vele orvoshoz, mivel pont egy hónapja voltam beteg, pont emiatt, hogy akkor is fájt. Akkor kaptam gyógyszert torokfájásra és el is múlt. Most viszont újra, de már hülyének nézne az orvos. Bőrgyógyászati okokból kellett a vérvétel. Folyamatosan magasabb fehérvérsejtet mutat, ami lehet egy gyulladás jele is a szervezetben(elmagyarázta) és így védekezik a szervezetem. Szóval eldöntöttem, hogy elmegyek egy jobb orvoshoz, aki nem csak azt hajtja folyamatosan, hogy torokgyulladás. Egyébként én 18 vagyok és úgy vagyok vele, hogy a mandulámat inkább most vegyék ki, mint később. Hátha, akkor a bőrgyógyászati problémám is megoldódna. Bocs, hogy ilyen hosszút írtam. Igen el fog múlni idővel, de újra lehet, hogy úgy jársz, mint én és újra előjön. Csak azért írtam le ennyi mindent.
2010. márc. 13. 22:10
17/19 A kérdező kommentje:
köszi, remélem nekem nem jön elő többet. Nekem régebben mindig tüdőgyulladásom volt. ha választani kéne, inkább azt választanám, mint ezt a tüszős mandulagyulladást, mert ha ezekre a fehér foltokra gondolom amik a manduláimon vannak, elkap a hányinger, annyira undorító:S
2010. márc. 13. 22:16
18/19 A kérdező kommentje:
Bár a pirítós kenyér eddig nem segített:S
2010. márc. 13. 22:39
19/19 anonim válasza:
Nyugi, semmi komoly.
Antibiotikum, C-vitamin, nagymama féle meleg citromos tea mézzel, sok ágyban fekvés.
Emellett a kis tüszőket magadnak is le tudod szedegetni pl. orrpálcival. Elején kicsit öklendezős élmény lesz, de fél perc után már hozzászoksz. Védekezésből a mandulád úgyis előrejön és le tudod róla kapargatni, tologatni.
Mielőtt nem hinnél nekem, nem hülyeség, tényleg! :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!