Tüszős mandulagyulladás! Mit tegyek?
Aludj! Akkor nem érzed. :)
Esetleg kamillatea? Az gyulladáscsökkentő.
Amikor nekem volt elmentem orvoshoz. Antibiotikumot írt rá, és kihangsúlyozta h legalább óránként igyak egy pohár vizet/teát. Később elküldött vérvételre is, hogy kiszáradtam-e...
Gyógynövények közül nekem leginkább a kakukkfű tea vált be, minden torokbajra.
Jobbulást!
Nekem pár éve volt nagyon súlyos tüszős mandulagyulladásom, már kórházba akartak küldeni. Én turmixolt gyümölcsöket próbáltam enni (máramennyire bírtam a torokfájástól),levest, főzelékeket, vitaminokat, próbáltam a fagyit is, az kicsit enyhített a fájdalmon, de nem tudom, hogy javított e a helyzeten. Ami igazából nagyon jó, az a Glycosept oldat. Vagy öblögetni vele vagy nekem meg már annyira durva volt, hogy fülpiszkálóra tettem és úgy óvatosan próbáltam ledörzsölni a tüszőt... Meg az orvos végül felírt valami drága gyógyszert, aminél lehetett választani, hogy 3 szemes vagy 5 szemes, nekem először a 3 szemest írták fel, annyi elég is volt. A nevét sajnos nem tudom, már régen volt :( De nekem alapból nehéz gyógyszert felírni, mert szinte mindre allergiás vagyok.
Összefoglalva: Glycosept oldat, sok meleg tea, gyógytea, vitamin, calcium sandoz pezsgőtabletta c vitaminnal meg valamilyen antibiotikum.
Remélem beválik, jobbulást!
A hideg és a forró dolgok egyaránt árthatnak.
A hideg tovább rontja a védekezőképességet, a forró pedig a gyulladást direkt erősítheti.
Ne egyél fűszeres dolgokat sem, viszont sok gyümölcs, akár levét kipréselve, ha nehezen eszel szilárdat. Sok vitamin.
Jobbulást!
Ja és szedj valami probiotikumot az antibiotikum miatt - pl. Normaflore - de van más márka is.
Jughurt nem jó, mert gennyes gyulladásnál a tejtermékek kerülendők. (Nem kell teljesen lemondani róla, ha kívánod, de ne legyen sok!)
Áhh nekem most fáj úgy két napja a torkom,hogy nem bírok nyelni,nagyonnagyon pokol:((
A kánikulában fázhattam meg ?Orr bedugulva vagy folyik,torkom eszméletlenül fáj és volt tegnap egy kis hőemelkedésem,de én ezt má rnem bírom sokáig:)remélem holnapra jön egy angyal és leviszi a fájdalmamat a torkicámból:)
Mert 2 napja semmit nem alszom olyan rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!