1/4 anonim válasza:
Kicsi az esélye. Kvantitatív (mennyiségi) kiértékelés történik, de az értékek alapján a kérdésesnek nyilvánuló mintákat újravizsgálják. Ha a kérdés arra irányul, hogy mennyibe lehet hinni egy negatív eredménynek, az már más megítélést kíván. Ugyanis az elsődleges vizsgálat HIV vírus ellenes antitesteket mutat ki. Ezek viszont a fertőződést követő néhány hónap után jelennek meg a vérben, azaz közvetlenül a fertőződést követő napokban, pár hétben még nem. Ilyenkor ajánlatos a vizsgálatot pl. fél év után is elvégezni vagy közvetlenül a vírus kimutatására alkalmas (antigén) vizsgálatot elvégeztetni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Negatív eredményről van szó, kb. két hónappal a kérdéses együttlét után csináltattam egy tesztet, ami negatív lett, aztán 2 hónappal ezelőtt lefeküdtem egy nővel, aki utána csináltatott egy tesztet, negatív lett neki, viszont torokgyulladásom van, duzzadtak a nyirokcsomóim, és pattanásos a homlokom, szóval a tünetek alapján akár tévedhetett is a teszt. Egyébként hipochonder vagyok nagyon durván, halálfélelmem van napi szinten
2015. aug. 11. 20:04
3/4 Ypszilon1980 válasza:
Nem tévedhet.
Kivéve, ha összecserélik egy másik mintával.
A HIV ellenanyagát mutatják ki a szervezetben, szóval ha a teszt negatív, akkor az tuti az, nincs tévesztés.
4/4 Ypszilon1980 válasza:
Most tudtam meg, hogy akkor lehet téves eredmény, illetve akkor lehet tévesen negatív, ha az antitestek kialakulása előtt végzik el a viszgálatot. Általában 3-4 hetet írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!